Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Φονική πυρκαγιά στο εμπορικό: Δεκάδες νεκροί, τραυματίες και αγνοούμενοι (pics-vid)
ΚΟΣΜΟΣ

Φονική πυρκαγιά στο εμπορικό: Δεκάδες νεκροί, τραυματίες και αγνοούμενοι (pics-vid)

Σοκ προκαλούν οι εικόνες από το Κεμέροβο της Ρωσίας, όπου εμπορικό κέντρο τυλίχτηκε στις φλόγες με αποτέλεσμα τουλάχιστον 64 άτομα να χάσουν τη ζωή τους και 44 να τραυματιστούν. Τα περισσότερα θύματα, 41 στον αριθμό, είναι παιδιά. Ακόμη 16 άτομα αγνοούνται και εκφράζονται φόβοι ότι είναι νεκροί. Ρωσικά ΜΜΕ μεταδίδουν, επικαλούμενα πηγές των Αρχών – […]

Σοκ προκαλούν οι εικόνες από το Κεμέροβο της Ρωσίας, όπου εμπορικό κέντρο τυλίχτηκε στις φλόγες με αποτέλεσμα τουλάχιστον 64 άτομα να χάσουν τη ζωή τους και 44 να τραυματιστούν.

Τα περισσότερα θύματα, 41 στον αριθμό, είναι παιδιά.

Ακόμη 16 άτομα αγνοούνται και εκφράζονται φόβοι ότι είναι νεκροί.

Ρωσικά ΜΜΕ μεταδίδουν, επικαλούμενα πηγές των Αρχών – ότι ένα παιδάκι μπορεί να έβαλε κατά λάθος τη φωτιά, παίζοντας με έναν αναπτήρα κοντά σε ένα εύφλεκτο φουσκωτό παιχνίδι.

Άνευ προηγουμένου τραγωδία στη Ρωσία – Δεκάδες νεκροί από την πυρκαγιά (pics-vids)

Το κτίριο τυλίχτηκε αμέσως στις φλόγες, άνθρωποι εγκλωβίστηκαν στις καφετέριες, τα σινεμά, τα καταστήματα. Κάποιοι, στην απόγνωσή τους να σωθούν πηδούσαν από τα παράθυρα:

https://www.instagram.com/p/BgwBtpNhIM_/?utm_source=ig_embed

Υπάρχουν φόβοι πως ανάμεσα στα θύματα είναι και τα παιδιά μιας ολόκληρης τάξης του δημοτικού. Παιδιά που είχαν πάει εκδρομή στο εμπορικό κέντρο του Κεμέροβο.

Πρόκειται για μαθητές δημοτικού σχολείου έξω από την πόλη. Επισκέπτονταν το Κεμέροβο στο πλαίσιο εκπαιδευτικής άσκησης. Τα συνόδευε μια δασκάλα για να δουν μια ταινία καρτούν.

Εκτιμάται ότι η δασκάλα άφησε τα παιδιά στο σινεμά για να κάνει μια βόλτα στο εμπορικό κέντρο. Όμως μετά τη φωτιά, τα παιδιά εγκλωβίστηκαν στην αίθουσα.

https://www.instagram.com/p/BgwduVcADf5/?utm_source=ig_embed

Κάποια από τα παιδιά που παγιδεύτηκαν στο εμπορικό, κατάφεραν να ειδοποιήσουν τους γονείς τους ή να επικοινωνήσουν με φίλους τους μέσω των social media.

Ένα από τα μηνύματα αυτά, το οποίο φέρεται να έστειλε ένα 13χρονο κορίτσι, ανέβηκε στο ρωσικό κοινωνικό δίκτυο VKontakte.

«Έχει ξεσπάσει φωτιά. Πιθανότητα, αντίο» φαίνεται σε ένα screenshot. Το κορίτσι είναι ανάμεσα στα παιδιά που αγνοούνται.

https://www.instagram.com/p/Bgv8UVynj96/?utm_source=ig_embed

Η Άννα Ζαρέτσνεβα ήταν στο εμπορικό με τον άνδρα και τον γιο της. Ανέβασε στο instagram τη μαρτυρία της. Πως δεν ήχησε συναγερμός. Πως τα φώτα στο σινεμά δεν άναψαν όταν ξέσπασε η φωτιά. Ακόμα και η ταινία συνέχισε να παίζει! Σαν να μη συνέβαινε τίποτα.

Η οικογένεια ήταν τυχερή γιατί άλλοι πολίτες τους ειδοποίησαν για τη φωτιά. «Στον τρίτο όροφο, όπου είναι το σινεμά, ήταν σκοτεινά, γεμάτο καπνό, ο κόσμος είχε πανικοβληθεί, παιδιά έκλαιγαν», λέει σε video που ανέβασε. Και καθώς βγαίνει, ο χώρος γεμίζει καπνό.

Το ίδιο περιέγραψε και η Αλεξάνδρα.

Σε video που ανέβασε στο instagram λέει πως πρώτη φορά πήγε στο εμπορικό για να δει μια παιδική ταινία.

«Είδα μια γυναίκα να τρέχει και να φωνάζει για τη φωτιά, προκλήθηκε πανικός, παραλίγο να μας ρίξουν κάτω. Όχι, δεν ήχησε συναγερμός!».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις