Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

19

Ιουνίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Μαρτυρία-«φωτιά» για τη δολοφονία του Θωμά
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαρτυρία-«φωτιά» για τη δολοφονία του Θωμά

Μια μαρτυρία για τη δολοφονία του 19χρονου Θωμά στην πλατεία Ηρώων στο Μαρούσι βλέπει το φως της δημοσιότητας. «Τα άτομα που δολοφόνησαν το Θωμά δεν είναι από το Μαρούσι. Πήγαν εκεί με μαχαίρια μόνο για να τσακωθούν. Ο Θωμάς ήταν καλό παιδί και παντελονάτος. Δεν ήταν αυτός ο στόχος τους. Το μόνο που ήθελε ήταν να […]

Μια μαρτυρία για τη δολοφονία του 19χρονου Θωμά στην πλατεία Ηρώων στο Μαρούσι βλέπει το φως της δημοσιότητας.

«Τα άτομα που δολοφόνησαν το Θωμά δεν είναι από το Μαρούσι. Πήγαν εκεί με μαχαίρια μόνο για να τσακωθούν. Ο Θωμάς ήταν καλό παιδί και παντελονάτος. Δεν ήταν αυτός ο στόχος τους. Το μόνο που ήθελε ήταν να υπερασπιστεί τους φίλους του. Αν είχε δει το μαχαίρι, δεν θα εμπλεκόταν. Το φιλαράκι μου έφυγε άδικα» είπε στο «Έθνος της Κυριακής» ο φίλος του Θωμά, που έχει εικόνα για τους δράστες.

Ο φίλος του Θωμά, που μίλησε με την προϋπόθεση να τηρηθεί η ανωνυμία του, αποκαλύπτει όλα όσα γνωρίζει για την υπόθεση.

«Οι δράστες είναι από την Κυψέλη. Εκεί είναι τα στέκια τους, που είναι γνωστά σε κάποιους κύκλους. Πιστεύω ότι τους ξέρει η Αστυνομία. Το πρόβλημα δεν είναι αυτό.

Το πρόβλημα είναι ότι δε θα τους βρουν γιατί πιστεύω ότι έφυγαν από την Ελλάδα. Τουλάχιστον αυτός που μαχαίρωσε το Θωμά νομίζω ότι σίγουρα έχει φύγει στη χώρα του.

Οι δράστες είχαν διαφορές με κάποια άτομα που βρίσκονταν στην πλατεία. Όχι με τον ίδιο το Θωμά. Δε μπορώ να σας πω τι διαφορές ήταν αυτές. Ο Θωμάς έφτασε εκεί με την κοπέλα του για να διασκεδάσει. Εκεί ήταν και άλλοι φίλοι του.

Όταν ήρθαν τα τρία άτομα για να κάνουν τσαμπουκά, μπήκε στη μέση για να υπερασπιστεί φίλους του, χωρίς να δει το μαχαίρι. Διαπληκτίστηκε με έναν από αυτούς και τότε τον μαχαίρωσαν. Υπήρξαν κάποιοι που είδαν ότι ένας από τους τρεις κρατούσε πιστόλι.

Μπορεί όμως και να ήταν πλαστικό. Δεν ξέρω. Μιλάμε για εγκληματίες. Μόνο τέτοιοι θα αφαιρούσαν τη ζωή ενός πιτσιρικά. Δεν αξίζουν φυλακή, αξίζουν σκότωμα. Το φιλαράκι μου δεν ήξερε, όμως, με ποιους είχε να κάνει εκείνη την ώρα. Την ώρα της δολοφονίας υπήρχαν αρκετοί φίλοι του στο σημείο, οι οποίοι δεν μπόρεσαν όμως να τον βοηθήσουν».

Πένθος για τον άτυχο Θωμά: Το ραντεβού του θανάτου (pics-vids)

Όπως λέει ο φίλος του 19χρονου, αυτό που δεν μπορεί ακόμα κανείς να συνειδητοποιήσει είναι ότι έφυγε τόσο άδικα.

«Ο Θωμάς ήταν ένα παιδί που έβαζε πρώτα από όλα τους φίλους του. Ήταν μάγκας. Με την καλή έννοια όμως μάγκας. Αν ήταν να τσακωθεί θα το έκανε πάντα με τα χέρια. Αν έβλεπε ότι πάμε να πειράξουμε κάποιον για οποιοδήποτε λόγο θα έμπαινε στη μέση και θα μας έλεγε ‘σταματήστε ρε. Κρίμα είναι’. Τον συμπαθούσαν όλοι αλλά πάνω από όλα είχε καταφέρει να κάνει καλούς φίλους.

Ήταν Παναθηναϊκός, γνώριζε τα παιδιά από το σύνδεσμο του Αμαρουσίου αλλά είχε καλούς φίλους και από άλλες ομάδες. Το περιστατικό δεν έχει καμία σχέση με τα οπαδικά. Το μεροκάματο το έβγαζε κάνοντας διάφορες δουλειές, για παράδειγμα ντελίβερι, και ετοιμαζόταν να πάει Στρατό».

Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.

Όσο για τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ., αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι στο μικροσκόπιο έχουν μπει -μεταξύ άλλων- άτομα που σχετίζονται με διακίνηση μικρών ποσοτήτων ναρκωτικών. Οι άνδρες της Ασφάλειας τηρούν σιγήν ιχθύος, προκειμένου να μη διαρρεύσουν στοιχεία που θα μπορούσαν να χαλάσουν τις έρευνες και να κινητοποιήσουν τους δράστες.

«Πυξίδα» για τους αστυνομικούς αποτελεί το κινητό τηλέφωνο του θύματος, το οποίο βρέθηκε ανοιχτό μετά τη δολοφονία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις