Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΝΕΡΓΕΙΑ / Solar Multipliers: Με τη δύναμη του ήλιου (και τη δική σου!)
ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Solar Multipliers: Με τη δύναμη του ήλιου (και τη δική σου!)

Οι Solar Multipliers είναι η δυναμική μας ομάδα που ταξιδεύει σε διάφορα σημεία της χώρας για να διαδώσει τη δύναμη του ήλιου! Πραγματοποιούν εκπαιδευτικά εργαστήρια σε μεγάλους και μικρούς για την ηλιακή ενέργεια και τα οφέλη της, καθώς και την παραγωγή από φωτοβολταϊκά συστήματα. Έχουν ήδη ενημερώσει 900 παιδιά και ενήλικες για το πώς η […]

Οι Solar Multipliers είναι η δυναμική μας ομάδα που ταξιδεύει σε διάφορα σημεία της χώρας για να διαδώσει τη δύναμη του ήλιου! Πραγματοποιούν εκπαιδευτικά εργαστήρια σε μεγάλους και μικρούς για την ηλιακή ενέργεια και τα οφέλη της, καθώς και την παραγωγή από φωτοβολταϊκά συστήματα.

Έχουν ήδη ενημερώσει 900 παιδιά και ενήλικες για το πώς η ηλιακή ενέργεια, σε μία χώρα με τόσες μέρες ηλιοφάνειας τον χρόνο, είναι η λύση στην ενεργειακή φτώχεια και πώς τα νοικοκυριά, οι επιχειρήσεις και οι τοπικές κοινότητες μπορούν να παράγουν τη δική τους δωρεάν ενέργεια από τον ήλιο.

Πριν λίγες μέρες, η ομάδα βρέθηκε και στο 4ο Γυμνάσιο-Λύκειο Λάρισας και μέσα από πρακτικά εργαστήρια κατασκεύασαν με τους μαθητές εύκολες ηλιακές κατασκευές. Στο σχολείο αυτό, τοποθετήθηκε φωτοβολταϊκό σύστημα, που θα λειτουργεί με το σύστημα της εικονικής αυτοπαραγωγής και η ενέργεια που θα παράγεται θα καλύπτει τις ανάγκες των κοινωνικών δομών του δήμου που στεγάζονται στο «Ροδοπούλειο». Έτσι, μετά την Θεσσαλονίκη, η Λάρισα πρωτοπορεί και αξιοποιεί την εικονική αυτοπαραγωγή!

Εσείς ακόμα το σκέφτεστε;

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις