Αθήνα

°C

Τετάρτη

20

Οκτωβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Φίλης: Σκοταδισμός και Μεσαίωνας η απόφαση του ΣτΕ (vid)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φίλης: Σκοταδισμός και Μεσαίωνας η απόφαση του ΣτΕ (vid)

Την απόφαση του ΣτΕ για την διδασκαλία των Θρησκευτικών σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλος. Ο πρώην υπουργός Παιδείας έκανε λόγο για «αρνητική έκπληξη» τονίζοντας ότι πρόκειται για «σκοταδισμό, μεσαίωνα και αναχρονισμό». Μιλώντας στο κανάλι της Βουλής, υπογράμμισε ότι από την απόφαση δεν κινδυνεύει το μάθημα των νέων Θρησκευτικών στα σχολεία. Ο πρώην υπουργός […]

Την απόφαση του ΣτΕ για την διδασκαλία των Θρησκευτικών σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλος.

Ο πρώην υπουργός Παιδείας έκανε λόγο για «αρνητική έκπληξη» τονίζοντας ότι πρόκειται για «σκοταδισμό, μεσαίωνα και αναχρονισμό».

Μιλώντας στο κανάλι της Βουλής, υπογράμμισε ότι από την απόφαση δεν κινδυνεύει το μάθημα των νέων Θρησκευτικών στα σχολεία.

Ο πρώην υπουργός Παιδείας  κ. Φίλης  είπε  -ότι η απόφαση  ελήφθη όχι ομόφωνα αλλά κατά πλειοψηφία, σε λανθασμένη ερμηνεία του Συντάγματος.

Σκληρή απάντηση ΣΥΡΙΖΑ στο ΣτΕ

Το Σύνταγμα λέει ότι το σχολείο πρέπει να στηρίζει τη θρησκευτική συνείδηση και αυτό κάνει το σχολείο με το μάθημα των Θρησκευτικών από την Δ΄Δημοτικού ως την Γ’ Λυκείου, πρόσθεσε.

«Δεν υπάρχει καμία συνταγματική επιταγή όμως για ομολογιακό μάθημα».

Το Σύνταγμα δεν λέει ότι αυτό το μάθημα θα  πρέπει να είναι ομολογιακό, δηλαδή να γίνεται κατήχηση. Κρίνοντας την απόφαση αυτή ο πρώην υπουργός Παιδείας υπογράμμισε ότι «το ΣτΕ υιοθετεί απόψεις ακραίων φονταμενταλιστών».

Πρόκειται για «σκοταδισμό, μεσαίωνα και αναχρονισμό».

Η Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου που επικαλείται η απόφαση δεν λέει ότι τα θρησκευτικά πρέπει να είναι ομολογιακό μάθημα αλλά αντίθετα ότι πρέπει να διδάσκονται όλα τα δόγματα και να υπάρχει θρησκευτική ελευθερία στη χώρα μας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις