Αθήνα

°C

Σάββατο

16

Οκτωβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ / Μια σημαντική αλλαγή έρχεται στην ασφάλιση των αυτοκινήτων
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Μια σημαντική αλλαγή έρχεται στην ασφάλιση των αυτοκινήτων

Επτά εργάσιμες ημέρες αντί για τρεις, όπως ίσχυε μέχρι τώρα θα έχουν πλέον οι νέοι αγοραστές για την ασφάλιση των οχημάτων τους, προκειμένου να μην βρεθούν αντιμέτωποι με την επιβολή προστίμου, το οποίο, σημειωτέον, μπορεί να φθάσει μέχρι και τα 250 ευρώ ανάλογα με τα κυβικά εκατοστά. Η σχετική απόφαση υπεγράφη από την αρμόδια υφυπουργό […]

Επτά εργάσιμες ημέρες αντί για τρεις, όπως ίσχυε μέχρι τώρα θα έχουν πλέον οι νέοι αγοραστές για την ασφάλιση των οχημάτων τους, προκειμένου να μην βρεθούν αντιμέτωποι με την επιβολή προστίμου, το οποίο, σημειωτέον, μπορεί να φθάσει μέχρι και τα 250 ευρώ ανάλογα με τα κυβικά εκατοστά.

Η σχετική απόφαση υπεγράφη από την αρμόδια υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, τροποποιώντας παλαιότερη απόφαση η οποία αφορά στον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων και την επιδίωξη συμμόρφωσης των ιδιοκτητών. Με τη νέα απόφαση δεν θα επιβάλλεται το πρόστιμο των ανασφάλιστων οχημάτων, εφόσον ο αγοραστής προβεί στη σύναψη συμβολαίου εντός επτά (αντί τριών) εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία αγοράς.

Αξίζει να σημειωθεί πως από την ερχόμενη εβδομάδα αρχίζει να τρέχει η προθεσμία για τη νέα διασταύρωση που θα πραγματοποιήσει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων προκειμένου να εντοπίσει τους ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων και να επιβάλλει τα πρόστιμα τα οποία ανέρχονται σε:

  • 100 ευρώ για δίκυκλα οχήματα έως 250 κυβικά εκατοστά
  • 150 ευρώ για δίκυκλα άνω των 251 κυβικά εκατοστά
  • 200 ευρώ για αυτοκίνητα έως 1.000 κυβικά εκατοστά και
  • 250 ευρώ για αυτοκίνητα άνω των 1.000 κυβικά εκατοστά

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις