Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

30

Μαρτίου 2023

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Στην “τσιμπίδα” της Τροχαίας οκτώ ανήλικοι, για συμμετοχή σε κόντρες
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην “τσιμπίδα” της Τροχαίας οκτώ ανήλικοι, για συμμετοχή σε κόντρες

Του Πέτρου Καρσιώτη Οκτώ ανήλικοι(!), χωρίς  δίπλωμα οδήγησης, έπαιρναν μέρος σε… κόντρες αυτοκινήτων με επίσης ανήλικους και ενηλίκους σε λεωφόρους του Πειραιά, όπως στο Σχιστό και αλλού! Γνωστό είναι ότι στους αγώνες αυτούς «πέφτουν» στοιχήματα και από θεατές για τον νικητή… Συνελήφθησαν επτά ενήλικες Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, σε επιχείρηση της Τροχαίας συνελήφθησαν επτά ενήλικες, […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Οκτώ ανήλικοι(!), χωρίς  δίπλωμα οδήγησης, έπαιρναν μέρος σε… κόντρες αυτοκινήτων με επίσης ανήλικους και ενηλίκους σε λεωφόρους του Πειραιά, όπως στο Σχιστό και αλλού! Γνωστό είναι ότι στους αγώνες αυτούς «πέφτουν» στοιχήματα και από θεατές για τον νικητή…

Συνελήφθησαν επτά ενήλικες

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, σε επιχείρηση της Τροχαίας συνελήφθησαν επτά ενήλικες, ενώ σε βάρος των οκτώ ανηλίκων υπεβλήθησαν τακτικές μηνύσεις αφού κατελήφθησαν να οδηγούν «χωρίς να έχουν την απαιτούμενη από το νόμο άδεια οδήγησης».

Έλεγχοι για την αντιμετώπιση αυτοσχέδιων αγώνων

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων και τροχονομικών ελέγχων, που έχουν σχεδιασθεί από την Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, για την αντιμετώπιση των αυτοσχέδιων αγώνων, καθώς και λοιπών επικίνδυνων παραβάσεων που διαταράσσουν την ασφάλεια των συγκοινωνιών και την ομαλή και ασφαλή διακίνηση των πολιτών, πραγματοποιήθηκε τις βραδινές ώρες της 15 προς 16/3/2018, ειδική εξόρμηση στην περιοχή του Β΄ Τμήματος Τροχαίας Πειραιά, με τη συνδρομή των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.).

Τακτικές μηνύσεις κατά των ανήλικων οδηγών

Κατά τη διάρκεια των  ελέγχων συνελήφθησαν επτά ημεδαποί, ενώ σε βάρος οκτώ ανηλίκων υποβλήθηκαν τακτικές μηνύσεις, καθότι κατελήφθησαν να οδηγούν χωρίς να έχουν την απαιτούμενη από το νόμο άδεια ικανότητα οδήγησης.

Κοντά στους διακόσιους τροχονομικούς ελέγχους

Συνολικά διενεργήθηκαν εκατόν ενενήντα τέσσερις  τροχονομικοί έλεγχοι οχημάτων και βεβαιώθηκαν ογδόντα έξι παραβάσεις επισείουσες διοικητικά πρόστιμα, εκ των οποίων οι είκοσι επιφέρουν και επιπρόσθετες ποινικές κυρώσεις (δεκαπέντε σε βαθμό πλημμελήματος και πέντε σε βαθμό πταίσματος).

Ποιες ήταν οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν

Ειδικότερα:

  • Στέρηση άδειας οδήγησης: -15-
  • Παραβάσεις θορύβου: -9-
  • Να μην φέρει πινακίδες αριθμού κυκλοφορίας: -7-
  • Τοποθέτηση μεμβρανών σε υαλοπίνακες: -6-
  • Ανασφάλιστα: -5-
  • Μη χρήση προστατευτικού κράνους: -1-
  • Κίνηση αντίθετη σε μονόδρομο: -1-
  • Οδήγηση χάριν επίδειξης και εντυπωσιασμού:-1-
  • Λοιπές τροχαίες παραβάσεις: -41-

Αφαίρεσαν άδειες οδήγησης κυκλοφορίας και πινακίδες

Επιπρόσθετα, αφαιρέθηκαν 15 άδειες ικανότητας οδήγησης, 16 άδειες κυκλοφορίας και 12 πινακίδες κυκλοφορίας.

Με τις δικογραφίες στον εισαγγελέα

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, στον  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις