Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ απολογήθηκε για την εισβολή Σαββίδη – Εμφάνιση Κομίνη… on line!
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ απολογήθηκε για την εισβολή Σαββίδη – Εμφάνιση Κομίνη… on line!

Ολοκληρώθηκε η σχεδόν εξάωρη απολογία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για το πρωτοφανές συμβάν που σημειώθηκε στο γήπεδο της Τούμπας με πρωταγωνιστή τον Ιβάν Σαββίδη. Το πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Οργανο, κάλεσε τον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ, τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη αλλά και τον Λούμπος Μίχελ σε απολογία με το ίδιο άρθρο που κλήθηκε και ο Σαββίδης, […]

Ολοκληρώθηκε η σχεδόν εξάωρη απολογία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για το πρωτοφανές συμβάν που σημειώθηκε στο γήπεδο της Τούμπας με πρωταγωνιστή τον Ιβάν Σαββίδη.

Το πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Οργανο, κάλεσε τον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ, τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη αλλά και τον Λούμπος Μίχελ σε απολογία με το ίδιο άρθρο που κλήθηκε και ο Σαββίδης, δηλαδή το άρθρο 19 περί απειλών.

Αποτέλεσμα ωστόσο, δεν είχαμε.

Ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε με τρεις δικηγόρους (Μαυρομάτης, Μπίρδας, Σημαιοφορίδης), ενώ στην εκδίκαση παρούσα ήταν και η Ένωση με τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Λυσάνδρου και τον τιμ μάνατζερ  Βασίλη Δημητριάδη.

Την ΑΕΚ εκπροσώπησαν ο πρώτος αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ, Μηνάς Λυσσάνδρου, ο υπεύθυνος επικοινωνίας, Ανδρέας Δημάτος και η δικηγόρος, Έλλη Ρίζου.

Το δικαστήριο ανακοίνωσε ότι επικοινώνησε εκ νέου με τον διαιτητή Κομίνη ο οποίος δεν παρέστη.

Ο κ. Κομίνης δήλωσε πως είναι αδύνατον να παραστεί μέχρι τις 28 του μήνα, σημειώνοντας πως δεν είναι σίγουρο- για οικογενειακούς λόγους- ότι θα τα καταφέρει και μετά την προαναφερθείσα ημερομηνία.

Ο πρόεδρος αποκάλυψε την επικοινωνία με τον κ.Κομίνη τον οποίο κάλεσε να είναι στα γραφεία τη Δευτέρα στις 19/3.

«Δυστυχώς έως την Τετάρτη 28/3 δεν μπορώ λόγω σοβαρού προσωπικού προβλήματος», απάντησε αρχικά ο κ. Κομίνης και με νέο μέιλ πρόσθεσε «δεν μπορώ να δηλώσω με βεβαιότητα ότι θα μπορώ και μετά, άλλα θα μπορέσω να απαντήσω μέσω υπομνήματος σε πιθανές ερωτήσεις».

Το προεδρείο θα του ζητήσει να απαντήσει γραπτώς στα ερωτήματα.

Θα έχει προθεσμία 48 ωρών και εν συνεχεία οι ομάδες θα έχουν 48 ώρες για να στείλουν υπομνήματα.

Διαβάστε ακόμη:

Φωκάς: Ποιο όπλο; Για ένα πιστόλι που δεν χρησιμοποίησε κανείς; (vid)

Αντίδραση ΠΑΟΚ

«Θεωρούμε ως ΠΑΕ ΠΑΟΚ η παρουσία του κ. Κομίνη είναι άκρως απαραίτητη στην διαδικασία. Ζητούμε την αναβολή της υπόθεσης και ζητούμε να υποχρεωθεί να παραστεί. Είναι μια υπόθεση που μπορεί να κρίνει το πρωτάθλημα. Πρέπει να έρθει ο Κομίνης να μας διευκρινίσει γιατί το φύλλο αγώνος είναι αναληθές. Εμείς θεωρούμε ότι υπαίτια για την διακοπή του αγώνα είναι η ΑΕΚ. Πρέπει να διευκρινιστεί αν διαπίστωσε οτι υπάρχουν ασφαλείς συνθήκες του αγώνα και αν κάλεσε τις ομάδες να συνεχίσουν τον αγώνα. Αν δεν εμφανιστεί δεν θα έχουμε δίκαιη δίκη. Είστε δικαστής και απευθυνόμαστε σε εσάς γιατί θέλουμε να υπερασπιστούμε μια ομάδα η οποία καταστρέφεται και μας στερεί ένα πρωτάθλημα. Αν δεν έρθει δεν θα υπάρχει δίκαιη κρίση», ανέφερε ο δικηγόρος του ΠΑΟΚ, κ. Σημαιοφορίδης.

Η πλευρά της ΑΕΚ διαφώνησε και ζήτησε να συνεχιστεί η διαδικασία.

H έδρα διέκοψε στη συνέχεια, για να αποφασίσει επί του αιτήματος και λίγο αργότερα ο πρόεδρος ανακοίνωσε πως το πειθαρχικό όργανο επιφυλάσσεται για το αίτημα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και η διαδικασία θα συνεχιστεί κανονικά.

Το δικαστήριο άκουσε τις τοποθετήσεις και των δύο ομάδων, με τον Δικέφαλο να καταβάλει προσπάθεια να «γλιτώσει» από τις βαρ5ύτατες κατηγορίες, ενώ η ΑΕΚ ζήτησε να αποφανθεί η Δικαιοσύνη.

Η απόφαση αναμένεται από την Τετάρτη.

Μια ερώτηση έφερε ένταση

Την ώρα της κατάθεσης του Βασίλη Δημητριάδη, η δικηγόρος της ΑΕΚ Έλλη Ρίζου άρχισε να ρωτάει τον μάρτυρα για το αν έβγαλε τυχαία το μπουφάν ο Ιβάν Σαββίδης, τον καιρό (αν είχε κρύο) και αν πιστεύει πως ο κ. Σαββίδης θα χρησιμοποιούσε το όπλο έτσι και αντιδρούσε ο Δημητριάδης.

Αυτές οι ερωτήσεις έκαναν έξαλλους τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ που αντέδρασαν έντονα προς τον δικαστή Σπύρο Καποδίστρια.

Εκείνος τόνισε πως όλοι πρέπει να ακολουθούν τον «ρυθμό» του και απευθυνόμενος στην δικηγόρο της Ένωσης είπε πως δεν θέλει να γίνονται υποθετικές ερωτήσεις.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις