Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / «Συναγερμός» στα νησιά του Αιγαίου! Οι δήμοι ενημερώνουν για τα καταφύγια (pics)
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Συναγερμός» στα νησιά του Αιγαίου! Οι δήμοι ενημερώνουν για τα καταφύγια (pics)

«Κόκκινος συναγερμός» έχει σημάνει στα νησιά του Αιγαίου αλλά και στην ηπειρωτική Ελλάδα, με τους δήμους να ενημερώνουν για τα καταφύγια. Ακολουθώντας το παράδειγμα της πρεσβείας της Γαλλίας στην Αθήνα, που προειδοποιούσε και έδινε οδηγίες σε περίπτωση «μεγάλης κρίσης», οι Δήμοι Καλαμάτας, Χανίων, Σερρών, Θήρας ενημερώνουν τους δημότες για τους χώρους καταφυγής πληθυσμού σε περίπτωση […]

«Κόκκινος συναγερμός» έχει σημάνει στα νησιά του Αιγαίου αλλά και στην ηπειρωτική Ελλάδα, με τους δήμους να ενημερώνουν για τα καταφύγια.

Ακολουθώντας το παράδειγμα της πρεσβείας της Γαλλίας στην Αθήνα, που προειδοποιούσε και έδινε οδηγίες σε περίπτωση «μεγάλης κρίσης», οι Δήμοι Καλαμάτας, Χανίων, Σερρών, Θήρας ενημερώνουν τους δημότες για τους χώρους καταφυγής πληθυσμού σε περίπτωση μεγάλης κρίσης, σύμφωνα με το pentapostagma. gr.

Την παρουσίαση των χώρων συγκέντρωσης κοινού, καταφυγής για την Καλαμάτα, καθώς και για τις Τοπικές Κοινότητες στο Δήμο Καλαμάτας έκανε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την πολιτική προστασία.

Διαβάστε ακόμα: Νεκρή εντοπίστηκε η 37χρονη Κατερίνα

Στον αντίποδα, σε ανάρτηση χαρτών των χώρων καταφυγής του νησιού, 48 καταφύγια στη Σαντορίνη, έχει προχωρήσει το αρμόδιο όργανο του Δήμου Θήρας, με οδηγίες για την προστασία των πολιτών.

Επίσης, εντύπωση κάνει η ενημέρωση του Δήμου Σερρών στους δημότες του, για τους χώρους καταφυγής (συγκέντρωσης) σε περίπτωση σεισμού, καθώς λίγοι πολίτες γνωρίζουν,που θα έπρεπε να πάνε σε μια τέτοια κατάσταση.

Ως τέτοιοι χώροι ορίζονται: πλατείες, ελεύθεροι χώροι (π.χ. κενά οικόπεδα), ανοιχτές αθλητικές εγκαταστάσεις, περιοχές αστικού πρασίνου (άλση, πάρκα, παιδικές χαρές), προαύλια σχολείων και εκκλησιών, οι οποίοι οφείλουν να είναι μακριά από επικίνδυνα εδάφη για κατολίσθηση ή καθίζηση, καθώς και από αναχώματα και υπόγειες στοές ενώ για παραθαλάσσιες περιοχές η υψομετρική θέση πρέπει να είναι τέτοια που να αποκλείει διακινδύνευση από θαλάσσιο σεισμικό κύμα (tsunami).

Να σημειωθεί πως για τους ιδιόκτητους χώρους προβλέπεται μνημόνιο συνεργασίας για πιθανή χρήση τους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις