Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Έφτασε στην Κύπρο το ερευνητικό σκάφος της ExxonMobil
ΚΟΣΜΟΣ

Έφτασε στην Κύπρο το ερευνητικό σκάφος της ExxonMobil

Ο υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης, επιβεβαίωσε την άφιξη του σκάφους στο κανάλι ΡΙΚ, ο οποίος ανέφερε ότι οι έρευνες αρχίζουν τις αμέσως επόμενες ημέρες και θα διαρκέσουν τέσσερις εβδομάδες με τη χρήση υποβρύχιων ρομπότ. Παράλληλα, αυξάνεται το ενδιαφέρον για το κυπριακό φυσικό αέριο. Όπως αποκαλύπτει το Bloomberg, η βρετανική Shell επιδιώκει συμφωνία αγοράς για τα […]

Ο υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης, επιβεβαίωσε την άφιξη του σκάφους στο κανάλι ΡΙΚ, ο οποίος ανέφερε ότι οι έρευνες αρχίζουν τις αμέσως επόμενες ημέρες και θα διαρκέσουν τέσσερις εβδομάδες με τη χρήση υποβρύχιων ρομπότ.

Παράλληλα, αυξάνεται το ενδιαφέρον για το κυπριακό φυσικό αέριο.

Όπως αποκαλύπτει το Bloomberg, η βρετανική Shell επιδιώκει συμφωνία αγοράς για τα επόμενα δέκα χρόνια, κυπριακού και ισραηλινού φυσικού αερίου δέκα δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων, από τα κοιτάσματα «Αφροδίτη» και «Λεβιάθαν» προς 25 δισεκατομμύρια δολάρια. Η συμφωνία αναμένεται να κλείσει μέχρι το τέλος του έτους.

Το δημοσίευμα επιβεβαίωσε ο Κύπριος υπουργός Ενέργειας, ο οποίος χωρίς να δώσει λεπτομέρειες, ανέφερε ότι η Κύπρος βρίσκεται πολύ κοντά στη σύναψη σχετικών συμφωνιών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις