Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Κόκκινο Κρασί: 5 απίστευτα οφέλη
ΥΓΕΙΑ

Κόκκινο Κρασί: 5 απίστευτα οφέλη

Ένα ποτήρι κόκκινο κρασί την ημέρα μπορεί να κάνει πολύ καλό στην υγεία μας. Ωστόσο, σε όλα πρέπει να υπάρχει ισορροπία και μέτρο. Ένα ποτήρι από αυτό το φυσικό ελιξήριο καθημερινά συμπληρώνει τη φαγητό σας ενώ παράλληλα βελτιώνει σημαντικά την ευεξία σας. Διαβάστε μερικά από τα οφέλη του κόκκινου κρασιού στον οργανισμό μας. Μας βοηθά […]

Ένα ποτήρι κόκκινο κρασί την ημέρα μπορεί να κάνει πολύ καλό στην υγεία μας. Ωστόσο, σε όλα πρέπει να υπάρχει ισορροπία και μέτρο. Ένα ποτήρι από αυτό το φυσικό ελιξήριο καθημερινά συμπληρώνει τη φαγητό σας ενώ παράλληλα βελτιώνει σημαντικά την ευεξία σας. Διαβάστε μερικά από τα οφέλη του κόκκινου κρασιού στον οργανισμό μας.

Μας βοηθά να χάσουμε κιλά

Το κόκκινο κρασί έχει μια πολύ ιδιαίτερη ιδιότητα: ενεργοποιεί ένα γονίδιο το οποίο προλαμβάνει το σχηματισμό νέων λιποκυττάρων. Και αν αυτό δεν είναι αρκετό, προωθεί τη φυσική αποτοξίνωση του σώματος η οποία με τη σειρά της σας βοηθά στη σταδιακή εξάλειψη του σωματικού λίπους.  Να θυμάστε ότι δεν πρέπει να πίνετε πάνω από ένα ποτήρι την ημέρα. Και φυσικά, αν συνδυάζετε το ένα ποτήρι κρασί με μια ισορροπημένη διατροφή με χαμηλά λιπαρά τα αποτελέσματα θα είναι ακόμη πιο ορατά.

Ενδυναμώνει τον εγκέφαλο

Πολλές μελέτες έχουν αποδείξει ότι η κατανάλωση κρασιού με μέτρο αλλά σε τακτική βάση, μπορεί να αποτρέψει την άνοια και τις εκφυλιστικές ασθένειες του εγκεφάλου. Μειώνει τις φλεγμονές, προλαμβάνει τη σκλήρυνση των αρτηριών, αναστέλλει την πήξη του αίματος και κατά συνέπεια ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος. Είναι πραγματικά απίστευτο.

Θεραπεύει τη μόλυνση των ούλων

Αν αντιμετωπίζετε τακτικά προβλήματα με τα ούλα σας και ματώνουν συμπληρώστε το γεύμα σας με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί. Τα σταφύλια περιέχουν συγκεκριμένες ενώσεις οι οποίες κατά τη ζύμωση του κρασιού βοηθούν στην πρόληψη της ανάπτυξης στρεπτόκοκκων καθώς και άλλων βακτηρίων που συσχετίζονται με τα οδοντικά προβλήματα.

Καταπολεμά την κόπωση

Σύμφωνα με μια μελέτη της εφημερίδας της Ομοσπονδίας των Αμερικανικών Εταιρειών Πειραματικής Βιολογίας (FASEB) αυτή η δράση του κρασιού οφείλεται στη ρεσβερατρόλη που περιέχεται στα σταφύλια η οποία βελτιώνει τα επίπεδα ενέργειας εκείνες τις ημέρες που αισθάνεστε σχετικά απαθείς ή περισσότερο κουρασμένοι από το κανονικό. Αξίζει να το θυμάστε.

Απελευθερώνει ενδορφίνες

Απελευθερώνονται ενδορφίνες στο σώμα οι οποίες σας επιτρέπουν να χαλαρώνετε και να απολαμβάνετε ακόμη περισσότερο τη στιγμή. Αυτή η μελέτη εφαρμόστηκε από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια.

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις