Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πέθανε ο δημοσιογράφος Χρήστος Πασαλάρης
ΕΛΛΑΔΑ

Πέθανε ο δημοσιογράφος Χρήστος Πασαλάρης

Ένας μεγάλος της δημοσιογραφίας, ο δάσκαλος όπως δίκαια τον αποκαλούσαν οι συνάδελφοί του, ο Χρήστος Πασαλάρης, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 93 ετών. Ο Χρήστος Πασαλάρης ήταν επί σειρά ετών διευθυντής ιστορικών εφημερίδα και αρθρογράφος της Ελευθερίας του Τύπου, γαλούχησε γενιές νέων συναδέλφων και δίδαξε με την δυνατή του πένα την δημοσιογραφία με τον […]

Ένας μεγάλος της δημοσιογραφίας, ο δάσκαλος όπως δίκαια τον αποκαλούσαν οι συνάδελφοί του, ο Χρήστος Πασαλάρης, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 93 ετών.

Ο Χρήστος Πασαλάρης ήταν επί σειρά ετών διευθυντής ιστορικών εφημερίδα και αρθρογράφος της Ελευθερίας του Τύπου, γαλούχησε γενιές νέων συναδέλφων και δίδαξε με την δυνατή του πένα την δημοσιογραφία με τον μοναδικό τρόπο που ο ίδιος την υπηρέτησε.

Ο Χρήστος Πασαλάρης γεννήθηκε το 1925 στα Εξάρχεια σπούδασε ιατρική και πολιτικές επιστήμες στην Αθήνα και δημοσιογραφία στις ΗΠΑ.

Στην κατοχή έδρασε στον παράνομο τύπο της αντίσταση συνελήφθη φυλακίστηκε στο Γουδί και στο Χαϊδάρι Εργάστηκε στις μεγαλύτερες Ελληνικές εφημερίδες.

Ο πατέρας του έδρασε στο γαλλικό σοσιαλιστικό κίνημα και η μητέρα του, γεννημένη στο Μοναστήρι, ήταν κόρη του Μακεδονομάχου Ναούμ Κωνσταντινίδη, οπλαρχηγού του Παύλου Μελά.

Σύζυγός του υπήρξε η σπουδαία ζωγράφος Λούη Σηλυβρίδου-Πασαλάρη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις