Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Γιατί πρέπει να τρώμε ένα μήλο την ημέρα;
ΥΓΕΙΑ

Γιατί πρέπει να τρώμε ένα μήλο την ημέρα;

«Ένα μήλο την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα» και μάλλον πως είχαν δίκιο όσοι έλεγαν αυτή τη φράση, καθώς τα μήλα είναι πολύ σημαντικά για τον οργανισμό μας και για την εύρυθμη λειτουργία του. Αρχικά, τα μήλα σου δίνουν δύναμη και συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου. Τα βακτήρια του εντέρου συμβάλλουν στη ρύθμιση […]

«Ένα μήλο την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα» και μάλλον πως είχαν δίκιο όσοι έλεγαν αυτή τη φράση, καθώς τα μήλα είναι πολύ σημαντικά για τον οργανισμό μας και για την εύρυθμη λειτουργία του.

Αρχικά, τα μήλα σου δίνουν δύναμη και συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου. Τα βακτήρια του εντέρου συμβάλλουν στη ρύθμιση της πέψης, του ανοσοποιητικού συστήματος, του βάρους και της διάθεσης και το μήλο ενισχύει τον πληθυσμό των καλών βακτηρίων.

Κάνει την καρδιά σου ακόμα πιο υγιή. Συγκεκριμένα, η  κατανάλωση 2 μέτριων μήλων τη μέρα θα μπορούσε να μειώσει τα επίπεδα της LDL ή «κακής» χοληστερίνης έως και κατά 24% σε μόλις 6 μήνες, σύμφωνα με μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Φλόριντας. «Το μήλο έχει ιδιαίτερα υψηλή περιεκτικότητα σε πηκτίνη, μια μορφή διαλυτών φυτικών ινών οι οποίες δεσμεύουν τη χοληστερίνη στο πεπτικό σου και την αποβάλλουν από το σώμα σου».

Βελτιώνει την αντοχή σου χάρη στους υδατάνθρακες αργής καύσης και την υψηλή του περιεκτικότητα σε νερό, ένα μήλο είναι εξαιρετικό σνακ για πριν ή μετά την άσκηση. Αν τρως ένα μήλο την ημέρα, θα έχεις καλύτερες επιδόσεις στη γυμναστική σου, μάλιστα σε μελέτες τονίζεται πως η κερκετίνη, φλαβονοειδές που βρίσκεται στο μήλο, μπορεί να αυξήσει την αντοχή και να μειώσει το χρόνο αποθεραπείας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις