Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ερντογάν: Θέμα… ωρών να «πέσει» το Αφρίν (vid)
ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: Θέμα… ωρών να «πέσει» το Αφρίν (vid)

Δηλώσεις – φωτιά έκανε ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τονίζοντας πως είναι θέμα… ωρών να μπει η Τουρκία στο Αφρίν. Οι τουρκικές δυνάμεις πολιορκούν την περιοχή στη βόρεια Συρία και μπορεί να εισέλθουν στο κέντρο της πόλης «ανά πάσα στιγμή». Την παραπάνω δήλωση έκανε σήμερα (9/3) ο Τούρκος Πρόεδρος, κατά τη διάρκεια ομιλίας […]

Δηλώσεις – φωτιά έκανε ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τονίζοντας πως είναι θέμα… ωρών να μπει η Τουρκία στο Αφρίν.

Οι τουρκικές δυνάμεις πολιορκούν την περιοχή στη βόρεια Συρία και μπορεί να εισέλθουν στο κέντρο της πόλης «ανά πάσα στιγμή».

Την παραπάνω δήλωση έκανε σήμερα (9/3) ο Τούρκος Πρόεδρος, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Άγκυρα η οποία μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

Το σεξιστικό σχόλιο που εξόργισε τον Ερντογάν

Μάλιστα, προσέθεσε ότι θα συνεχίσουν μετά τις επιχειρήσεις στο Αφρίν και το Μανμπίτζ. Στόχος να σαρώσουν τους Κούρδους μαχητές της Συρίας απ’ όλο το μήκος των συνόρων της Τουρκίας.

Θυμίζουμε πως η Τουρκία εξαπέλυσε τον Ιανουάριο επιχείρηση στην περιοχή του Αφρίν στη βορειοδυτική Συρία, απειλώντας να συνεχίσουν τις επιθέσεις.

Επόμενος «σταθμός» το Μανμπίτζ. Εκεί σταθμεύουν στρατεύματα της πολιτοφυλακής YPG των Κούρδων της Συρίας. Πάντως είναι μια κίνηση που μπορεί να φέρει τις τουρκικές δυνάμεις σε αντιπαράθεση με αμερικανικά στρατεύματα που είναι ανεπτυγμένα γύρω από την περιοχή.

Χθες Πέμπτη (8/3), οι τουρκικές δυνάμεις και οι Σύριοι αντάρτες σύμμαχοί τους είχαν καταλάβει την πόλη Τζανταϊρίς (Τζιντέρες), όπως είχαν μεταδώσει κρατικά μέσα ενημέρωσης. Ελέγχουν έτσι μια από τις μεγαλύτερες πόλεις στην περιοχή του Αφρίν.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις