Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πλιάκης: Δεν περικόπτονται τα αναπηρικά επιδόματα
ΕΛΛΑΔΑ

Πλιάκης: Δεν περικόπτονται τα αναπηρικά επιδόματα

Τη διαβεβαίωση πως δεν τίθεται ζήτημα περικοπών στα αναπηρικά επιδόματα έδωσε στους εκπροσώπους των αναπήρων ο διοικητής του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) Στυλιανός Πλιάκης. Συγκεκριμένα, ο διοικητής και στελέχη του ΟΠΕΚΑ συναντήθηκαν με τον πρόεδρο και το γενικό γραμματέα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), Γιάννη Βαρδακαστάνη και Γιάννη Λυμβαίο. Όπως […]

Τη διαβεβαίωση πως δεν τίθεται ζήτημα περικοπών στα αναπηρικά επιδόματα έδωσε στους εκπροσώπους των αναπήρων ο διοικητής του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) Στυλιανός Πλιάκης.

Συγκεκριμένα, ο διοικητής και στελέχη του ΟΠΕΚΑ συναντήθηκαν με τον πρόεδρο και το γενικό γραμματέα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), Γιάννη Βαρδακαστάνη και Γιάννη Λυμβαίο.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΟΠΕΚΑ, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα. Οι εκπρόσωποι της ΕΣΑμεΑ ενημερώθηκαν από τον κ. Πλιάκη για την πορεία υλοποίησης του πιλοτικού προγράμματος χορήγησης προνοιακών επιδομάτων αναπηρίας σε άτομα που διαμένουν μόνιμα στην Περιφέρεια Αττικής και υποβάλλουν για πρώτη φορά αίτηση.

Ο κ. Πλιάκης διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους των αναπήρων πως δεν μεταβάλλεται το προϊσχύον καθεστώς κρίσης της αναπηρίας και χορήγησης παροχών, παρά μόνο ως προς το σκέλος της βέλτιστης εξυπηρέτησης των ατόμων με αναπηρία. Σύμφωνα με τον κ. Πλιάκη, στόχος είναι τα προνοιακά επιδόματα αναπηρίας να πληρώνονται από τον ΟΠΕΚΑ σε σταθερή, γνωστή σε όλους, ημερομηνία, με διαφάνεια και αδιάβλητες διαδικασίες.

Όπως συμφωνήθηκε, το αμέσως επόμενο διάστημα, θα υπάρξουν συναντήσεις εργασίας των τοπικών Ομοσπονδιών της ΕΣΑμεΑ με τα στελέχη των περιφερειακών διευθύνσεων του ΟΠΕΚΑ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις