Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

08

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Οι ΗΠΑ απαντούν στην Τουρκία για την ΑΟΖ
ΚΟΣΜΟΣ

Οι ΗΠΑ απαντούν στην Τουρκία για την ΑΟΖ

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στηρίζει το δικαίωμα της Κύπρου να αξιοποιήσει τους πόρους που βρίσκονται εντός της ΑΟΖ (Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης) της. Αυτό τόνισε σε δήλωσή του αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών. Ο αξιωματούχος ρωτήθηκε για το πώς οι ΗΠΑ σχολιάζουν τις απειλές του Γιλντιρίμ για την άφιξη του σκάφους της ExxonMobil στη Μεσόγειο. «Η πολιτική […]

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στηρίζει το δικαίωμα της Κύπρου να αξιοποιήσει τους πόρους που βρίσκονται εντός της ΑΟΖ (Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης) της.

Αυτό τόνισε σε δήλωσή του αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ο αξιωματούχος ρωτήθηκε για το πώς οι ΗΠΑ σχολιάζουν τις απειλές του Γιλντιρίμ για την άφιξη του σκάφους της ExxonMobil στη Μεσόγειο.

«Η πολιτική των ΗΠΑ στην ΑΟΖ της Κύπρου είναι μακρόχρονη και δεν έχει αλλάξει», είπε.

Η Άγκυρα απειλεί τώρα και τον 6ο Στόλο- «Θα υπάρξουν συνέπειες»

Οι ΗΠΑ «αναγνωρίζουν το δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να αξιοποιήσει τους πόρους της στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της».

Παράλληλα, επανέλαβε την πάγια αμερικανική θέση ότι οι φυσικοί πόροι της κυπριακής δημοκρατίας θα πρέπει να μοιραστούν ακριβοδίκαια.

Μπουλούτ: «Όχι ο 6ος, ο 66ος στόλος να έρθει, εμάς δεν μας γονατίζει τίποτα»

«Οι πόροι του πετρελαίου και του φυσικού αερίου θα πρέπει να μοιραστούν ακριβοδίκαια μεταξύ των δύο κοινοτήτων στο πλαίσιο μιας συνολικής διευθέτησης.

Αποθαρρύνουμε κάθε ενέργεια ή ρητορική που αυξάνει τις εντάσεις στην περιοχή», αναφέρει.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις