Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Μαθήματα σε ηλικιωμένους από την ΕΛΑΣ- Η προστασία από κλοπές και απάτες (pics)
ΕΛΛΑΔΑ

Μαθήματα σε ηλικιωμένους από την ΕΛΑΣ- Η προστασία από κλοπές και απάτες (pics)

  Του Πέτρου Καρσιώτη Ηλικιωμένοι σε ρόλο… μαθητών και αστυνομικοί σε ρόλο… δασκάλων! Στα… θρανία κάθισαν ακόμη μια φορά ηλικιωμένοι, άνδρες και γυναίκες για να ακούσουν από τους αστυνομικούς τους τρόπους που μετέρχονται σπείρες απατεώνων για να τους αρπάξουν τις οικονομίες τους! Θέμα: Η προστασία από κλοπές και απάτες Αυτή τη φορά τα… μαθήματα παραδόθηκαν […]

 

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ηλικιωμένοι σε ρόλο… μαθητών και αστυνομικοί σε ρόλο… δασκάλων!

Στα… θρανία κάθισαν ακόμη μια φορά ηλικιωμένοι, άνδρες και γυναίκες για να ακούσουν από τους αστυνομικούς τους τρόπους που μετέρχονται σπείρες απατεώνων για να τους αρπάξουν τις οικονομίες τους!

Θέμα: Η προστασία από κλοπές και απάτες

Αυτή τη φορά τα… μαθήματα παραδόθηκαν από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας και βασικό θέμα ήταν η προστασία τους από περιπτώσεις κλοπών και εξαπάτησης καθώς οι… μετρ του είδους αυξάνονται και πληθύνονται!

Ομιλίες σε ΚΑΠΗ, Πολιτιστικά Κέντρα και καφενεία

Οι αστυνομικοί με τις… εμπειρίες τους από καταγγελίες και συλλήψεις, μέσα σε φακέλους, οργάνωσαν ομιλίες σε ΚΑΠΗ, Πολιτιστικά Κέντρα, καφενεία σε Βοιωτία, Εύβοια, Ευρυτανία, Φθιώτιδα και Φωκίδα.

Επειδή όμως οι εξαπατήσεις δεν γίνονται μόνο στην Στερεά, η Αστυνομία δημοσιοποιεί τις συμβουλές προς τα άτομα της τρίτης ηλικίας που είναι και τα πιο ευάλωτα:

Οι συμβουλές της ΕΛΑΣ

Να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί και προσεκτικοί όταν άγνωστοι προσπαθούν να τους πείσουν για την καταβολή χρηματικών ποσών.

Να ειδοποιούν άμεσα την αστυνομία και να προσπαθούν να συγκρατήσουν τα χαρακτηριστικά των δραστών και των οχημάτων με τα οποία κινούνται (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα, χρώμα), για να βοηθήσουν το έργο των Διωκτικών Αρχών.

Οι συγγενείς των ηλικιωμένων, να τους ενημερώνουν, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, για τα τεχνάσματα και τους τρόπους δράσης που χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περίεργες και ύποπτες κινήσεις που μπορεί να συμβαίνουν στο περιβάλλον των ηλικιωμένων.

Προσέγγιζαν ηλικιωμένους είτε ως πλανόδιοι είτε ως «τεχνίτες» της ΔΕΗ

Η Αστυνομία υπενθυμίζει ότι πρόσφατα, συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, οι οποίοι μαζί με άλλους συνεργούς τους, προσέγγιζαν  κυρίως  ηλικιωμένα  άτομα και με το πρόσχημα της πώλησης οπωροκηπευτικών προϊόντων, ή ότι είναι δήθεν υπάλληλοι της ΔΕΗ, εισέρχονταν στις οικίες των  θυμάτων τους και με την μέθοδο της απασχόλησης αποσπούσαν χρήματα και κοσμήματα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις