Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

08

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Πατησίων: Στελέχη ειδικών υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. είχαν πληροφορίες για την επίθεση
ΕΛΛΑΔΑ

Πατησίων: Στελέχη ειδικών υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. είχαν πληροφορίες για την επίθεση

Δημοσίευμα αλλάζει τα δεδομένα για την επίθεση αναρχικών στην Πατησίων και πώς αυτή αντιμετωπίστηκε από τις Αρχές. Η αστυνομία, που βρίσκεται στο στόχαστρο εδώ και μέρες λόγω της “ανυπαρξίας” της, φέρεται να είχε πληροφορίες στα χέρια της για την καταδρομική επίθεση κουκουλοφόρων στην Πατησίων όπου καταστράφηκαν περιουσίες, για ακόμα μία φορά. Παρόλα αυτά, δεν έκανε […]

Δημοσίευμα αλλάζει τα δεδομένα για την επίθεση αναρχικών στην Πατησίων και πώς αυτή αντιμετωπίστηκε από τις Αρχές.

Η αστυνομία, που βρίσκεται στο στόχαστρο εδώ και μέρες λόγω της “ανυπαρξίας” της, φέρεται να είχε πληροφορίες στα χέρια της για την καταδρομική επίθεση κουκουλοφόρων στην Πατησίων όπου καταστράφηκαν περιουσίες, για ακόμα μία φορά. Παρόλα αυτά, δεν έκανε απολύτως τίποτα.

Στελέχη ειδικών υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. έγιναν αποδέκτες πληροφοριών για τους επικείμενους βανδαλισμούς, 15 λεπτά πριν από την επίθεση, σύμφωνα με πληροφορίες του «Ελεύθερου Τύπου».

Οι αστυνομικοί που φορούσαν πολιτικά αντιλήφθηκαν κινήσεις που παρέπεμπαν σε καταδρομική επίθεση, αλλά και την επιθετική έξοδο των δραστών από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο.

Οι περίπου 18 κουκουλοφόροι έσπασαν πάνω από 10 καταστήματα. Ο κόσμος, έτρεχε πανικόβλητος να σωθεί.

Στην πρώτη, στην οδό Ερμού, η επίθεση πραγματοποιήθηκε στη 1 τα ξημερώματα και υπεύθυνη για την απραγία της ΕΛΑΣ ήταν η… βροχή.

Στην οδό Πατησίων η επίθεση έγινε λίγο μετά τις 10 το πρωί, την ώρα που πολίτες έτρεχαν να απομακρυνθούν από τους κουκουλοφόρους που έσπαγαν με βαριοπούλες και λοστούς.

Πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν ότι δεν είχε προβλεφθεί αστυνομική παρουσία κοντά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο και κανένας αστυνομικός δεν κατάφερε να σταματήσει τους αντιεξουσιαστές. Εκείνοι, ανενόχλητοι και άνετοι, κατέστρεψαν ό.τι μπόρεσαν και κρύφτηκαν στη σχολή.

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο από τη μεριά του, δεν επιβεβαιώνει πως οι αναρχικοί ήταν εκεί νωρίτερα, ούτε ότι βρήκαν καταφύγιο στους χώρους του, τονίζοντας ότι η λειτουργία των μαθημάτων έγινε κανονικά, χωρίς καμία διακοπή.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις