Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Νέες προκλήσεις Ακιντζί: Οι Ελληνοκύπριοι πρέπει να αλλάξουν νοοτροπία
ΚΟΣΜΟΣ

Νέες προκλήσεις Ακιντζί: Οι Ελληνοκύπριοι πρέπει να αλλάξουν νοοτροπία

Σε νέες προκλήσεις προχωρά ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί γύρω από τις εξελίξεις στον τομέα της ενέργειας. Ο Ακιντζί εξέφρασε τη θέση, πως πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία των Ελληνοκυπρίων και να υπάρξει μόνιμη λύση. «Εάν δεν μπορούν αν το κάνουν αυτό, θα πρέπει να δημιουργηθεί μια ενδιάμεση φόρμουλα για το θέμα των φυσικών πόρων και […]

Σε νέες προκλήσεις προχωρά ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί γύρω από τις εξελίξεις στον τομέα της ενέργειας.

Ο Ακιντζί εξέφρασε τη θέση, πως πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία των Ελληνοκυπρίων και να υπάρξει μόνιμη λύση.

«Εάν δεν μπορούν αν το κάνουν αυτό, θα πρέπει να δημιουργηθεί μια ενδιάμεση φόρμουλα για το θέμα των φυσικών πόρων και να δημιουργηθούν δυνατότητες συνεργασίας» δήλωσε ο ίδιος, επαναλαμβάνοντας τη θέση που διατύπωσε και προ ημερών για κοινή επιτροπή Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων για τους φυσικούς πόρους.

Υπογράμμισε ότι οι «μονομερείς προσπάθειες» των Ελληνοκυπρίων «δημιουργούν ένταση», συμπληρώνοντας ότι θα πρέπει να αντληθούν διδάγματα από αυτές τις εξελίξεις.

«Η ένταση θα υπάρξει αν δεν γίνει αποδεκτό το δικαίωμα και των δύο κοινοτήτων σε αυτόν τον πλούτο και αν αυτό δεν αξιοποιηθεί για τη συνεργασία, όχι μόνο των δύο κοινοτήτων αλλά και μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας» Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον Νίκο Αναστασιάδη, ξεκαθάρισε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις