Αθήνα

°C

kairos icon

ΤΕΤΑΡΤΗ

27

ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / “Ανασχηματισμός, μετά τις τρεις ορφανές θέσεις”
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

“Ανασχηματισμός, μετά τις τρεις ορφανές θέσεις”

Στην παραίτηση του υπουργού Οικονομίας Δημήτρη Παπαδημητρίου αναφέρεται δημοσίευμα του Reuters σημειώνοντας ότι οι δύο ορφανές θέσεις στην κυβέρνηση φέρνουν πιο κοντά τον ανασχηματισμό. Το Reuters κάνει συγκεκριμένα λόγο για μίνι ανασχηματισμό μετά τις τρεις ορφανές θέσεις που υπάρχουν στην κυβέρνηση, εννοώντας ως τρίτη την παραίτηση του υφυπουργού Παιδείας Κώστα Ζουράρι. Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, γράφει […]

Στην παραίτηση του υπουργού Οικονομίας Δημήτρη Παπαδημητρίου αναφέρεται δημοσίευμα του Reuters σημειώνοντας ότι οι δύο ορφανές θέσεις στην κυβέρνηση φέρνουν πιο κοντά τον ανασχηματισμό.

Το Reuters κάνει συγκεκριμένα λόγο για μίνι ανασχηματισμό μετά τις τρεις ορφανές θέσεις που υπάρχουν στην κυβέρνηση, εννοώντας ως τρίτη την παραίτηση του υφυπουργού Παιδείας Κώστα Ζουράρι.

Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, γράφει το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο, ο οποίος ανέλαβε την προώθηση της Ελλάδας στο εξωτερικό για προσέλκυση επενδύσεων, υπέβαλε την παραίτησή του στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα «για λόγους πολιτικής ευθιξίας», όπως τόνισε αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομίας στο Reuters.

Ο Αλέξης Τσίπρας αποδέχθηκε την παραίτησή του και ευχαρίστησε τον Δημήτρη Παπαδημητρίου για τις υπηρεσίες του, αναφέρει η δήλωση του γραφείου του πρωθυπουργού.

Τη Δευτέρα, συνεχίζει το Reuters, η σύζυγός του κ. Παπαδημητρίου, Ράνια Αντωνοπούλου, παραιτήθηκε, αφότου έγινε γνωστό ότι ελάμβανε επίδομα στέγασης, παρά τη μεγάλη προσωπική της περιουσία.

Παρόλο που δεν ήταν παράνομο να διεκδικήσει το επίδομα, η κίνησή της αυτή άγγιξε ευαίσθητες χορδές, σε μια χώρα που έχει υποστεί τις επιπτώσεις μιας εξουθενωτικής οικονομικής κρίσης και όπου το ένα τρίτο του πληθυσμού ζει σε συνθήκες φτώχειας.

Ο κ. Παπαδημητρίου και η κυρία Αντωνοπούλου μοιράζονταν ένα διαμέρισμα σε μια πολυτελή γειτονιά της Αθήνας.

Ένα διαμέρισμα για το οποίο ζήτησε επίδομα ενοικίου. Η ίδια πρότεινε να επιστρέψει το ποσό των 23.000 ευρώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις