Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / 67χρονος έπεισε ανήλικη να του στείλει τολμηρές φωτογραφίες
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

67χρονος έπεισε ανήλικη να του στείλει τολμηρές φωτογραφίες

Του Πέτρου Καρσιώτη Με ψεύτικο προφίλ στο Facebook, ένας 67χρονος παριστάνοντας νεαρό άτομο «γνώρισε» διαδικτυακά 14χρονη από την Κύπρο και κατάφερε να της αποσπάσει τολμηρές φωτογραφίες. Κατηγορείται για πορνογραφία ανηλίκων Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασία από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για πορνογραφία ανηλίκων και προσέλκυση παιδιών για γενετήσιους λόγους. Αίτημα δικαστικής συνδρομής […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Με ψεύτικο προφίλ στο Facebook, ένας 67χρονος παριστάνοντας νεαρό άτομο «γνώρισε» διαδικτυακά 14χρονη από την Κύπρο και κατάφερε να της αποσπάσει τολμηρές φωτογραφίες.

Κατηγορείται για πορνογραφία ανηλίκων

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασία από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για πορνογραφία ανηλίκων και προσέλκυση παιδιών για γενετήσιους λόγους.

Αίτημα δικαστικής συνδρομής από την Κύπρο

Όπως ανακοινώθηκε, στο πλαίσιο δικαστικής συνδρομής των αρχών της Κυπριακής Δημοκρατίας, παραγγέλθηκε στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η ανεύρεση αγνώστου δράστη, ο οποίος επικοινώνησε με μία 14χρονη στην Κύπρο μέσω Facebook και απέσπασε από εκείνη γυμνές της φωτογραφίες, αφού πρώτα την γνώρισε με ψεύτικο προφίλ που εμφανιζόταν ως νεότερος άντρας.

Προέκυψαν τα στοιχεία του υπαίτιου

Στο πλαίσιο αυτό, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποίησε αλληλογραφία με τις εμπλεκόμενες εταιρίες και τους αρμόδιους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου και προέκυψαν τα στοιχεία συνδρομητή που αντιστοιχούν στην οικία του 67χρονου.

Ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του σε έρευνα στην οικία του

Ακολούθως σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε την 16 Φεβρουαρίου στην κατοικία του 67χρονου σε περιοχή της Αττικής, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στην υπό έρευνα υπόθεση, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητό τηλέφωνο, μία κάρτα sim, μία κάρτα μνήμης τύπου micro sd και εσωτερικός σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Τα πειστήρια στα εγκληματολογικά εργαστήρια

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε αρμοδίως, ενώ τα ψηφιακά πειστήρια απεστάλησαν στο αρμόδιο Τμήμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για την περαιτέρω εργαστηριακή τους διερεύνηση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις