Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

06

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Η Αντωνοπούλου λέει ότι έπαιρνε επίδομα μέχρι τον Αύγουστο- Τι δείχνουν τι έγγραφα
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Η Αντωνοπούλου λέει ότι έπαιρνε επίδομα μέχρι τον Αύγουστο- Τι δείχνουν τι έγγραφα

Τα επιχειρήματα της Ράνιας Αντωνοπούλου με τα οποία η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας προσπαθεί να εξηγήσει γιατί εισέπραξε το επίδομα στέγασης ύψους 23.000 ευρώ που έπαιρνε από τους φόρους για να μένει σε διαμέρισμα του Κολωνακίου, μάλλον απέχουν από την πραγματικότητα. Τα επίσημα έγγραφα που έχουν αναρτηθεί στην «Διαύγεια» και έχουν δει το φως της δημοσιότητας […]

Τα επιχειρήματα της Ράνιας Αντωνοπούλου με τα οποία η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας προσπαθεί να εξηγήσει γιατί εισέπραξε το επίδομα στέγασης ύψους 23.000 ευρώ που έπαιρνε από τους φόρους για να μένει σε διαμέρισμα του Κολωνακίου, μάλλον απέχουν από την πραγματικότητα.

Τα επίσημα έγγραφα που έχουν αναρτηθεί στην «Διαύγεια» και έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες εμφανίζουν ψευδόμενη την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας.

Η κυρία Αντωνοπούλου υποστηρίζει πως η περίοδος που λάμβανε το επίδομα ενοικίου έληξε τον Αύγουστο του 2017 και έκτοτε δεν κατέθεσε νέο αίτημα για να συνεχίσει να λαμβάνει την πριμοδότηση από τα δημόσια ταμεία.

Ωστόσο τα επίσημα έγγραφα δείχνουν πως εκείνη την περίοδο η κ. Αντωνοπούλου επανακατέθεσε τα δικαιολογητικά και επέκτεινε το επίδομα ενοικίου για τέσσερις ακόμα μήνες, μέχρι τον Νοέμβριο του 2017.

Τι είπε

«Διευκρινίζω ότι ως  βουλευτής Επικρατείας, κατά τη διάρκεια της πρώτης κυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δεν αιτήθηκα να λάβω την εν λόγω επιδότηση, παρότι την δικαιούμουν. Πολλούς μήνες μετά της θεσμοθέτησή της πληροφορήθηκα ότι ως εξωκοινοβουλευτικό μέλος της κυβέρνησης δικαιούμαι επιδότηση, και μάλιστα από συναδέλφους μου.

Έτσι κατέθεσα αίτηση και έκτοτε έλαβα συνολικά 23.000 ευρώ για δύο χρόνια. Από τον Αύγουστο 2017, οπότε έληξε η περίοδος για την οποία είχα αιτηθεί την επιδότηση, σταμάτησα να την λαμβάνω, καθώς δεν κατέθεσα νέα αίτηση» αναφέρει χαρακτηριστικά στην δήλωσή της η κ. Αντωνοπούλου.

Τι ισχύει

Όπως προκύπτει από το επίσημο έγγραφο του υπουργείου Εργασίας  είναι η ίδια η κ. Αντωνοπούλου που ζήτησε να της χορηγηθεί το επίδομα ενοικίου με αίτηση που κατέθεσε στις 11 Απριλίου του 2016.

Στη συνέχεια, με απόφαση της αρμόδιας διεύθυνσης του υπουργείου Εργασίας στις 13 Δεκεμβρίου 2017 η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου αιτήθηκε και έλαβε επιδόματα τεσσάρων μηνών από 1η Αυγούστου έως 30 Νοεμβρίου του 2017 ύψους 4.000 ευρώ.

 

Ο νόμος που επικαλείται η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ράνια Αντωνοπούλου για το επίδομα που λαμβάνει, ψηφίστηκε στη Βουλή με το τρίτο Μνημόνιο τον Αύγουστο του 2015.

Η συγκεκριμένη διάταξη βρίσκεται στο τέταρτο κεφάλαιο του Μνημονίου και συγκεκριμένα στο άρθρο 25 με τίτλο «χορήγηση δαπανών διαμονής».

Το εξοργιστικό είναι πως εκείνη την περίοδο που η χώρα ήταν με το ένα πόδι στην Ευρώπη μέχρι να ψηφιστεί το Μνημόνιο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ενέταξε ή δέχτηκε την συγκεκριμένη διάταξη.

Στο τρίτο Μνημόνιο υπήρχαν διατάξεις για μειώσεις μισθών και συντάξεων αλλά και μειώσεις σε πολλές χορηγίες όσον αφορά κρατικούς λειτουργούς και αξιωματούχους. Ωστόσο υπάρχει η συγκεκριμένη διάταξη  για επίδομα ενοικίου σε εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς και υφυπουργούς.

Το άρθρο αναφέρει ότι η καταβολή που προβλέπεται από τις 27 Δεκεμβρίου 1994 με απόφαση της ολομέλειας της Βουλής όπως εκάστοτε τροποποιείται και ισχύει εφαρμόζεται και για τα μέλη της κυβέρνησης και τους υφυπουργούς που δεν έχουν την βουλευτική ιδιότητα.  Με  απόφαση του υπουργού οικονομικών δύναται να ρυθμίζεται κάθε αναγκαία λεπτομέρεια  για την εφαρμογή της παρούσας διάταξης. Η   σχετική δαπάνη βαρύνει τις πιστώσεις του οικείου Υπουργείου. Η διάταξη ισχύει από 1/2/2015.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις