Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Σε απόγνωση οι παραγωγοί αβοκάντο- Έκλεψαν 20 τόνους!
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε απόγνωση οι παραγωγοί αβοκάντο- Έκλεψαν 20 τόνους!

Του Πέτρου Καρσιώτη Σε απόγνωση έχουν βυθίσει τους παραγωγούς αβοκάντο μέλη οργανωμένης, όπως όλα τα στοιχεία δείχνουν, συμμορίας, τα οποία, βάσει σχεδίου, έχουν κλέψει από τα αγροκτήματα, περίπου είκοσι τόνους τροπικού φρούτου! Απελπισμένοι παραγωγοί, που ξόδεψαν χρόνο και κόπο για να φθάσουν στην παραγωγή του αβοκάντο, κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία, με την οποία στρέφονται […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Σε απόγνωση έχουν βυθίσει τους παραγωγούς αβοκάντο μέλη οργανωμένης, όπως όλα τα στοιχεία δείχνουν, συμμορίας, τα οποία, βάσει σχεδίου, έχουν κλέψει από τα αγροκτήματα, περίπου είκοσι τόνους τροπικού φρούτου!

Απελπισμένοι παραγωγοί, που ξόδεψαν χρόνο και κόπο για να φθάσουν στην παραγωγή του αβοκάντο, κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία, με την οποία στρέφονται κατ αγνώστων δραστών, αλλά ζητούν και προστασία της παραγωγής τους από την Αστυνομία.

Η κλαπείσα ποσότητα είναι ακόμα μεγαλύτερη

Επισημαίνουν ακόμη ότι η κλαπείσα ποσότητα που αναφέρουν, δεν περιλαμβάνει καν τη συνολική που είναι ακόμη μεγαλύτερη, αφού δεν υπολογίζονται στον αριθμό κι άλλες κλαπείσες ποσότητες από παραγωγούς, που όμως δεν έχουν καταγγελθεί.

Υποψίες για δράση οργανωμένου κυκλώματος

Οι παραγωγοί αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να πρόκειται για οργανωμένο κύκλωμα που κλέβει και στη συνέχεια διακινεί τα αβοκάντο.

Όπως αναφέρουν οι ίδιοι, ο  τρόπος με τον οποίο δρουν τα κυκλώματα αυτά, είναι παρόμοιος, καθώς πηγαίνουν εν κρυπτώ στα χωράφια και κόβουν τα αβοκάντο τα οποία όμως τα αφήνουν εκεί για να μην γίνουν αντιληπτοί κατά τη μεταφορά τους. Επανέρχονται όμως  μεταμεσονύχτιες ώρες, τα φορτώνουν σε αγροτικά αυτοκίνητα  και εξαφανίζονται.

Οι ποσότητες διοχετεύονται στην αγορά

Οι τεράστιες αυτές ποσότητες διοχετεύονται μετά σε εμπόρους και στην αγορά!

Οι παραγωγοί προχώρησαν στην κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς στον εισαγγελέα και κάνουν έκκληση στην αστυνομία να διερευνήσει τα περιστατικά, ελέγχοντας όλη τη “διαδρομή”, από την αρχή της κλοπής μέχρι την κλεπταποδοχή και διάθεση στην αγορά.

Τι αναφέρουν στη μηνυτήρια αναφορά τους

Μεταξύ άλλων στο κείμενο της μηνυτήριας αναφοράς αναφέρονται και τα ακόλουθα:

«Όλοι εμείς είμαστε παραγωγοί αβοκάντο σε διάφορες περιοχές του Νομού Χανίων. Το αβοκάντο είναι μία δυναμική καλλιέργεια που τα τελευταία χρόνια γίνεται πιο συστηματική από παραγωγούς, Υπηρεσίες και όσους εμπλέκονται στον κύκλο παραγωγής και διάθεσης σε μια προσπάθεια να οργανωθεί σωστά η καλλιέργεια του και να καθιερωθεί στην συνείδηση του καταναλωτικού κοινού τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό το αβοκάντο Χανίων ως προϊόν ανώτερης ποιότητας.

Τα τελευταία χρόνια καλλιεργητές αβοκάντο, νέοι αγρότες αλλά και όσοι αγρότες είναι ειδικού καθεστώτος, βλέπουν το εισόδημά τους -λόγω του αβοκάντο- να έχει μια αξιοσημείωτη αύξηση.

Έξι έως οκτώ χρόνια χρειάζεται η παραγωγή του αβοκάντο

Βλέπουν τους κόπους τους να μην πάνε χαμένοι. Δεδομένου όμως ότι μία καλλιέργεια Αβοκάντο για να μπει σε κανονική παραγωγή θα πρέπει να περάσουν τουλάχιστον 6-8 χρόνια αντιλαμβάνεται κανείς την αγωνία του κόπου και την προσμονή των καλλιεργητών για την απόκτηση εισοδήματος και της μακροχρόνιας επένδυσης στο προϊόν αυτό.

Δρουν οργανωμένα οι κλέφτες

Οι κλέφτες των αβοκάντο δρουν οργανωμένα, πηγαίνουν είτε πρωί- πρωί είτε σούρουπο και τα διακινούν είτε στις λαϊκές είτε σε άλλους νομούς, είτε απευθείας σε συσκευαστήρια. Αυτό σημαίνει ότι δρουν ως εγκληματική οργάνωση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις