Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / «Περιμένουμε να πεθάνουμε»- Συγκλονίζουν οι κάτοικοι της Συρίας
ΚΟΣΜΟΣ

«Περιμένουμε να πεθάνουμε»- Συγκλονίζουν οι κάτοικοι της Συρίας

Η κατάσταση στη Συρία είναι τραγική,  καθώς ο στρατός συνεχίζει να βομβαρδίζει την ανατολική Γούτα, θύλακα των ανταρτών κοντά στη Δαμασκό. Οι κάτοικοι συγκλονίζουν λέγοντας ότι «περιμένουν τη σειρά τους για να πεθάνουν», μετά την έναρξη των βομβαρδισμών στην ανατολική Γούτα που είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν ακόμη πέντε άμαχοι και περισσότεροι από 200 να […]

Η κατάσταση στη Συρία είναι τραγική,  καθώς ο στρατός συνεχίζει να βομβαρδίζει την ανατολική Γούτα, θύλακα των ανταρτών κοντά στη Δαμασκό. Οι κάτοικοι συγκλονίζουν λέγοντας ότι «περιμένουν τη σειρά τους για να πεθάνουν», μετά την έναρξη των βομβαρδισμών στην ανατολική Γούτα που είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν ακόμη πέντε άμαχοι και περισσότεροι από 200 να τραυματιστούν, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Στην ανατολική Γούτα συμβαίνει ένας  από τους χειρότερους βομβαρδισμούς των τελευταίων επτά ετών που διαρκεί ο πόλεμος στη Συρία και τουλάχιστον 250 άμαχοι, εκ των οποίων 60 παιδιά, έχουν σκοτωθεί από την Κυριακή.

Η ένταση των βομβαρδισμών έμοιαζε λιγότερη στη διάρκεια της νύχτας, όμως το πρωί φιλοκυβερνητικές δυνάμεις έριξαν ρουκέτες και βαρέλια με πετρέλαιο από ελικόπτερα εναντίον της χωριών και κωμοπόλεων της ανατολικής Γούτα.

«Περιμένουμε τη σειρά μας για να πεθάνουμε. Αυτό είναι το μόνο που μπορώ να πω», δήλωσε ο Μπιλάλ Αμπού Σάλαχ 22 ετών, η γυναίκα του οποίου είναι έγκυος στον πέμπτο μήνα με το πρώτο τους παιδί και ζουν στη μεγαλύτερη πόλη της ανατολικής Γούτα, τη Ντούμα.

Ο ΟΗΕ ανησυχεί του για την επίθεση στην ανατολική Γούτα, όπου από τους βομβαρδισμούς έχουν πληγεί νοσοκομεία και άλλες υποδομές, ενώ προειδοποίησε ότι μπορεί να ισοδυναμούν με εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Από την πλευρά της η κυβέρνηση της Συρίας και η σύμμαχός της Ρωσία απαντούν ότι δεν στοχοθετούν αμάχους. Επίσης αρνούνται ότι  κάνουν χρήση με βαρέλια με πετρέλαιο, η χρήση των οποίων έχει καταδικαστεί από τον ΟΗΕ.

Τέλος, οι βομβαρδισμοί αμάχων «πρέπει να σταματήσουν τώρα», δήλωσε την Τρίτη ο συντονιστής του ΟΗΕ για την ανθρωπιστική βοήθεια Πάνος Μουμτζής. Η Ουάσινγκτον κατήγγειλε «την τακτική» του συριακού καθεστώτος που συνίσταται «στην πολιορκία και την πείνα».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις