Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Κοτζιάς: Ποτέ δεν είπα να αποδείξουν πως δεν είναι ένοχοι- Το βίντεο που τον “καίει”
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κοτζιάς: Ποτέ δεν είπα να αποδείξουν πως δεν είναι ένοχοι- Το βίντεο που τον “καίει”

Αρνήθηκε χθες στη Βουλή ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς ότι είπε για τους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο Νοβάρτις πως «εφόσον είναι αθώοι πρέπει να αποδείξουν την αθωότητα τους». Σαν να μην φτάνει αυτό, κατήγγειλε και βιομηχανία fake news. Αναλυτικά στην Βουλή, ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε: «Αναφέρθηκε στη συζήτηση στο Kοινοβούλιο πως εγώ δήλωσα ότι οι αναφερόμενοι […]

Αρνήθηκε χθες στη Βουλή ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς ότι είπε για τους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο Νοβάρτις πως «εφόσον είναι αθώοι πρέπει να αποδείξουν την αθωότητα τους».

Σαν να μην φτάνει αυτό, κατήγγειλε και βιομηχανία fake news.

Αναλυτικά στην Βουλή, ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε:

«Αναφέρθηκε στη συζήτηση στο Kοινοβούλιο πως εγώ δήλωσα ότι οι αναφερόμενοι στη δικογραφία πρέπει να αποδείξουν ότι δεν είναι ένοχοι. Ουδέποτε έκανα τέτοια δήλωση αν και το έγραψαν ως τέτοιο πάνω από δέκα άρθρα χθες της διαπλοκής» και συνέχισε με την ανάγνωση της ακριβής του δήλωσης: «Oυδείς καταδικάζεται εκ των προτέρων αλλά τα σκάνδαλα υπήρξαν. Ποιος είναι ο φορέας τους; ας το βρει η δικαιοσύνη. Εγώ θα ψηφίσω για μια εξεταστική επιτροπή στη Βουλή και θα στηρίξω τη διαδικασία. Διότι αν κάποιος είναι αθώος, θα πρέπει να αποδοθεί ξανά στην κοινωνία ως αθώος. Αν κάποιος είναι ένοχος, πρέπει να γίνει κάθαρση σύμφωνα και με την παλιά ελληνική παράδοση στην αρχαιότητα».

«Είναι αβίαστο το συμπέρασμα ότι παράγονται ψευδείς ειδήσεις. Τρία χρόνια κάποιοι κάνουν αντιπολίτευση με ψέματα, με συκοφαντίες, με δολοφονίες χαρακτήρα. Τους ενοχλούν δύο πράγματα. Σας ενοχλεί ότι υπάρχουν άνθρωποι σε αυτή την κυβέρνηση που θέτουν το καθήκον πάνω από τον εαυτό τους, που δεν τους κρατά κανείς και μπορούν να λένε τη γνώμη τους», ολοκλήρωσε ο Υπουργός Εξωτερικών.

Η δήλωσή του- την οποία επιχειρεί να διαψεύσει- είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, με μία εξ’ αυτών να προέρχεται από τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Χρυσόγονο.

Ο κ. Χρυσόγονος είχε σημειώσει σε ανάρτηση του στο twitter:  «Παν πρόσωπον κατηγορούμενον επί αδικήματι τεκμαίρεται ότι είναι αθώον μέχρι της νομίμου αποδείξεως της ενοχής του» (άρθρο 6 παρ. 2 Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου).
Άρα απόδειξη χρειάζεται η ενοχή και όχι η αθωότητα.

Το βίντεο από την συνέντευξη που έδωσε στον Άλφα διαψεύδει κατηγορηματικά την… διάψευσή του. Γιατί είπε ακριβώς αυτό. «Όσοι είναι αθώοι πρέπει να αποδείξουν την αθωότητά τους».

Δείτε στο 1.26.09 της συνέντευξης τι ακριβώς δήλωσε στον Αντώνη Σροϊτερ ο Νίκος Κοτζιάς.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις