Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / Ένοχος για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων ο Μπάρυ Μπένελ
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ένοχος για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων ο Μπάρυ Μπένελ

  – του Αντώνη Γεωργακόπουλου Ο πρώην προπονητής και σκάουτερ σε ομάδες νέων, Μπάρυ Μπένελ, κρίθηκε ένοχος από το δικαστήριο του Λίβερπουλ για σεξουαλική κακοποίηση εις βάρος 36 αγοριών ηλικίας 8 έως 15 ετών, στη δεκαετία του ’80. Το σώμα ενόρκων ακόμη δεν έχει αποφανθεί για την ποινή, με την συνεδρίαση να συνεχίζεται την Τετάρτη […]

 

– του Αντώνη Γεωργακόπουλου

Ο πρώην προπονητής και σκάουτερ σε ομάδες νέων, Μπάρυ Μπένελ, κρίθηκε ένοχος από το δικαστήριο του Λίβερπουλ για σεξουαλική κακοποίηση εις βάρος 36 αγοριών ηλικίας 8 έως 15 ετών, στη δεκαετία του ’80.

Το σώμα ενόρκων ακόμη δεν έχει αποφανθεί για την ποινή, με την συνεδρίαση να συνεχίζεται την Τετάρτη (14/2).

Οι εισαγγελείς περιέγραψαν τον Μπένελ ως «επιθετικό και αποφασισμένο παιδόφιλο».

Τα σεξουαλικά εγκλήματα συνέβησαν στο σπίτι του Μπένελ (όπου εκτός από παιχνίδια είχε και εξωτικά κατοικίδια, όπως ένα πούμα και μια μαϊμού), σε ταξίδια των ομάδων και στο αυτοκίνητο του, στον δρόμο για την προπόνηση ή την επιστροφή από αυτή.

Ο Μπένελ έχει συνδέσει το όνομά του με την ομάδα της Κρου Αλεξάντρα, ενώ έχει συνεργαστεί και με την Μάντσεστερ Σίτυ.

Μάλιστα, «έταζε» σε νεαρούς ότι θα τους προωθήσει και θα τους βοηθήσει να πετύχουν το όνειρό τους ώστε να αγωνιστούν σε μεγάλη ομάδα.

Στο δικαστήριο εμφανίστηκε μέσω οθόνης επικαλούμενος πρόβλημα υγείας, ενώ ισχυρίστηκε πως λόγω του καρκίνου του έχει κενά μνήμης και δεν θυμάται τί έγινε τότε, ενώ ανέφερε πως αυτά είναι δημιουργήματα της φαντασίας των θυμάτων.

Οι δικαστές, όμως, δεν πείστηκαν, τον έκριναν ως ένοχο και πλέον το μόνο που απομένει να γίνει γνωστό είναι η ποινή η οποία θα του επιβληθεί.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις