Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

20

Μαΐου 2021

alphafreepress.gr / PLUS / Άβυσσος το γυναικείο μυαλό: Τα δύο στοιχεία που κάνουν τον άντρα πιο… ωραίο
PLUS

Άβυσσος το γυναικείο μυαλό: Τα δύο στοιχεία που κάνουν τον άντρα πιο… ωραίο

Στη διαπίστωση πως οι γυναίκες θεωρούν τους άντρες περισσότερο ελκυστικούς, όταν αρέσουν και σε άλλες γυναίκες, κατέληξε μια νέα έρευνα. Την μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Scientific Reports», διενήργησαν ερευνητές από τα πανεπιστήμια St. Andrews, Durham και Exeter, οι οποίοι υποστήριξαν πως η εικόνα ενός άντρα ενισχύεται στο αντίθετο φύλο, όταν οι γυναίκες γνωρίζουν ότι […]

Στη διαπίστωση πως οι γυναίκες θεωρούν τους άντρες περισσότερο ελκυστικούς, όταν αρέσουν και σε άλλες γυναίκες, κατέληξε μια νέα έρευνα.

Την μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Scientific Reports», διενήργησαν ερευνητές από τα πανεπιστήμια St. Andrews, Durham και Exeter, οι οποίοι υποστήριξαν πως η εικόνα ενός άντρα ενισχύεται στο αντίθετο φύλο, όταν οι γυναίκες γνωρίζουν ότι αρέσει και σε άλλες.

Αυτό συμβαίνει, διότι φαντάζει πιο ευγενικός, πιστός και καλύτερος πατέρας.

Για την ακρίβεια, οι ερευνητές ζήτησαν από 49 γυναίκες, που συμμετείχαν στην έρευνα, να βαθμολογήσουν τις φωτογραφίες κάποιων αντρών, ανάλογα με το πόσο ελκυστικούς τους έβρισκαν.

Στη συνέχεια, τους αποκαλυπτόταν η βαθμολογία των υπόλοιπων γυναικών και όταν επαναβαθμολογούσαν την ίδια φωτογραφία, η βαθμολογία τους άλλαζε ανάλογα με το τι ψήφισαν οι υπόλοιπες.

Η επικεφαλής της έρευνας Dr Kate Kross σχολίασε τα αποτελέσματα, υποστηρίζοντας: «Οι γυναίκες φαίνεται πως αντιγράφουν την προτίμηση συντρόφων άλλων γυναικών, αλλά αυτό μπορεί να οφείλεται απλώς στο ότι οι άνθρωποι έχουν μια γενική τάση να επηρεάζονται από τις γνώμες των άλλων».

Τα εν λόγω ευρήματα συναινούν και με τα αποτελέσματα μιας ακόμα έρευνας από το Πανεπιστήμιο της Oklahoma, τα οποία έδειξαν πως το 90% των ελεύθερων γυναικών ενδιαφέρονταν περισσότερο για έναν άντρα που θεωρούσαν πως είναι δεσμευμένος, με το ποσοστό να πέφτει στο 59%, μόλις μάθαιναν ότι τελικά είναι ελεύθερος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις