Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / Ποδοσφαιριστές που έμειναν ελεύθεροι και περιζήτητοι
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ποδοσφαιριστές που έμειναν ελεύθεροι και περιζήτητοι

  – του Αντώνη Γεωργακόπουλου Το χειμερινό «μεταγραφικό παζάρι» για το 2018 πέρασε στην ιστορία και πλέον οι ομάδες σε κάθε γωνιά της Ευρώπης, επικεντρώνονται στην επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί από την αρχή της χρονιάς, αλλά και στην εξέλιξη της κάθε διοργάνωσης. Χιλιάδες παίκτες στην «γηραιά ήπειρο» άλλαξαν γειτονιά, πόλη ή ακόμη και […]

 

– του Αντώνη Γεωργακόπουλου

Το χειμερινό «μεταγραφικό παζάρι» για το 2018 πέρασε στην ιστορία και πλέον οι ομάδες σε κάθε γωνιά της Ευρώπης, επικεντρώνονται στην επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί από την αρχή της χρονιάς, αλλά και στην εξέλιξη της κάθε διοργάνωσης.

Χιλιάδες παίκτες στην «γηραιά ήπειρο» άλλαξαν γειτονιά, πόλη ή ακόμη και χώρα.

Ωστόσο, υπάρχουν αρκετοί που δεν έχουν βρει την επόμενη «ποδοσφαιρική στέγη» στην καριέρα τους, παραμένοντας διαθέσιμοι για κάθε ενδιαφερόμενο.

Και μερικοί απ΄ αυτούς αποτελούν κυριολεκτικά «ευκαιρία», ειδικά για πρωταθλήματα που δεν αποτελούν την «αφρόκρεμα» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Όπως λόγου χάρη, ο Σαμίρ Νασρί.

Ο 30χρονος Γάλλος μεσοεπιθετικός έλυσε στις 31 Ιανουαρίου την συνεργασία του με την τουρκική Ανταλιασπόρ και μετά από οκτώ πολύ καλές χρονιές σε Άρσεναλ και Μάντσεστερ Σίτι, περιμένει στο ακουστικό του.

Ας δούμε ορισμένα από τα χαρακτηριστικά παραδείγματα ποδοσφαιριστών που ανήκουν στην ίδια κατηγορία:

Άλεξ Σονγκ (30 ετών)

Ικανός αμυντικός μέσος με θητεία σε Άρσεναλ και Μπαρτσελόνα, έμεινε ελεύθερος από την Ρούμπιν Καζάν. Με 49 συμμετοχές στην εθνική Καμερούν, προπονείται με τους «κανονιέρηδες» και περιμένει.

Γιοάν Μολό (28 ετών)

Μέσος που καλύπτει την αριστερή πτέρυγα, ο Γάλλος άσος έμεινε ελεύθερος από την Φούλαμ. Με θητεία στην ρωσική Κρίλια, ο Μολό «έκανε όνομα» στο σαμπιονά, αγωνιζόμενος με τις Μονακό, Καέν, Νανσί, Σεντ Ετιέν.

Στο παρελθόν, βρέθηκε πολύ κοντά στον Ολυμπιακό.

Ζερεμί Τουλαλάν (34 ετών)

Ιδιαίτερα έμπειρος μεσοεπιθετικός, έφυγε από τη Μπορντό προ εβδομάδων και μόλις ανακοινώθηκε η απόλυση του Ζοσελίν Γκουρβενέκ. Με 36 διεθνείς συμμετοχές, ο Γάλλος άσος έχει πλούσια εμπειρία από υψηλό επίπεδο, καθώς έχει παίξει σε Ναντ, Λιόν, Μάλαγα, Μονακό και Μπορντό.

Μπακαρί Σανιά (34 ετών)

Καλύπτει αποτελεσματικά την δεξιά πτέρυγα κι έχει στο …παθητικό του την όχι καλή θητεία στην Μάντσεστερ Σίτι. Πολύ έμπειρος ποδοσφαιριστής με 65 διεθνείς συμμετοχές στους «τρικολόρ» και επτά χρόνια στην Άρσεναλ, ήρθε σ΄επαφή με την ιταλική Μπενεβέντο, αλλά το «φλερτ» δεν κατέληξε σε «γάμο».

Μπενουά Τρεμουλινάς (32 ετών)

Είχε κάνει ιδιαίτερη αίσθηση στην Ευρώπη ως παίκτης της Μπορντό. Πέντε φορές διεθνής, ο έμπειρος Γάλλος μέσος, μπορεί ν΄ αποτελέσει αξιόπιστη λύση στον χώρο του κέντρου. Έχει αγωνισθεί επίσης, στην Ντιναμό Κιέβου και στη Σεβίλη.

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει στο γόνατο τα τελευταία χρόνια τον έχει αφήσει αρκετά πίσω.

Μίρκο Βούτσινιτς (34 ετών)

Χωρίς ομάδα από τον περασμένο Ιούλιο, ο Μαυροβούνιος επιθετικός ψάχνει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Αγωνίσθηκε τελευταία φορά με στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με την Αλ Τζαζίρα, ενώ παλαιότερα έπαιξε σε Ρόμα και Γιουβέντους. Μετρά 17 τέρματα σε 47 συμμετοχές με την εθνική ομάδα της χώρας του.

Νιλμάρ (33 ετών)

Προ ετών απασχόλησε έντονα τον διεθνή Τύπο. Εδώ και δύο μήνες ο Βραζιλιάνος επιθετικός είναι ελεύθερος. Με πλούσιες εμπειρίες από το γαλλικό και το ισπανικό πρωτάθλημα, ο Νιλμάρ έδωσε δείγματα του ταλέντου του, τόσο στη Λιόν, όσο και τη Βιγιαρεάλ. Ακολούθησε πτωτική πορεία με μεταγραφές στο Κατάρ, ενώ έχει 44 συμμετοχές με την «σελεσάο».

Πατρίς Εβρά (36 ετών)

Ίσως ο εμπειρότερος όλων. Και πιθανότατα αυτός που μπορεί να προσφέρει άμεσα, περισσότερο από κάθε άλλον αυτής της κατηγορίας. Ο 36χρονος Γάλλος οπισθοφύλακας με ιδιαίτερα ανεπτυγμένη την επιθετική λειτουργία στο παιχνίδι του, συζητά με τη Γαλατάσαράικαι τη Φενερμπαχτσέ. Από τα «ινδάλματα» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 436 συμμετοχές, έπαιξε επίσης στη Γιουβέντους, ενώ μετρά 81 διεθνείς συμμετοχές.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις