Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / “Πόλεμος” ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ για το Σκοπιανό και σενάρια για αντικατάσταση Καμμένου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

“Πόλεμος” ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ για το Σκοπιανό και σενάρια για αντικατάσταση Καμμένου

Στο «κόκκινο» η σύγκρουση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, με αφορμή το Σκοπιανό, με αφορμή κυρίως τις σφοδρές επιθέσεις του βουλευτή Δημήτρη Καμμένου, σε Συριζαίους συναδέλφους του. Το πρωί της Δευτέρας, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή αποάλεσε «χαφιέ» τον Δημήτρη Παπαδημούλη και επιτέθηκε στον Μάκη Μπαλαούρα διερωτώμενος αν «έχει μια κρυφή χαρά ο Μπαλαούρας και […]

Στο «κόκκινο» η σύγκρουση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, με αφορμή το Σκοπιανό, με αφορμή κυρίως τις σφοδρές επιθέσεις του βουλευτή Δημήτρη Καμμένου, σε Συριζαίους συναδέλφους του.

Το πρωί της Δευτέρας, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή αποάλεσε «χαφιέ» τον Δημήτρη Παπαδημούλη και επιτέθηκε στον Μάκη Μπαλαούρα διερωτώμενος αν «έχει μια κρυφή χαρά ο Μπαλαούρας και θέλει να παραδώσει την Μακεδονία».

«Αντέδρασα εγώ και είπα ένα πρωί κάτι για κάποιον; Είναι δυνατόν να βάζει χέρι στους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Μπαλαούρας; Είναι δυνατόν ο κ. Σκουρλέτης να μας λέει να προσέχουμε και να μην πάμε στο συλλαλητήριο; Τι είναι, ο δάσκαλος με τον μαθητή να μας μαλώνει; Εδώ έχουμε μια συνεργασία. Εκτός αν έχει μια κρυφή χαρά ο Μπαλαούρας και θέλει να παραδώσει την Μακεδονία» είπε στον ΑΝΤ1.

Ο Δημήτρης Καμμένος καλεί τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να πουν αν συμφωνούν «με τη χαφιεδιστική πολιτική του Παπαδημούλη να μας βγάλει φωτογραφία και να μας στείλει στην Ευρωβουλή. Συμφωνείτε με το φακέλωμα; Θα μας στείλει τη λίστα με τους παραλήπτες;».

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ αναφέρεται σε email που φέρεται να έστειλε ο Δημήτρης Παπαδημούλης σε συναδέλφους του στο Ευρωκοινοβούλιο, το οποίο περιέχει φωτογραφίες της Εύας Καϊλή από το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη.

Κληθείς να τοποθετηθεί για τη θέση του Πάνου Καμμένου ο βουλευτής των ΑΝΕΛ είπε ότι «ο Πάνος Καμμένος είναι υπερήφανος και δεν θα κάνει καμία κίνηση που δεν θα είναι καλά υπολογισμένη εθνικά».

Νωρίτερα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ δήλωσε πως «ο Δημήτρης Καμμένος έχει προκαλέσει και στο παρελθόν προβλήματα στην συγκυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ με δηλώσεις του», ενώ παράλληλα έπλεξε το εγκώμιο του Δημήτρη Παπαχριστόπουλου: «η εμπειρία μου από την συνεργασία μας είναι πάρα πολύ καλή, είναι εργατικοί, διαβασμένοι, υπάρχουν φυσικά και εξαιρέσεις, αλλά θα πω ότι υπάρχει ένας εξαιρετικός βουλευτής ο Παπαχριστόπουλος, πολιτικοποιημένο άτομο με σωστές θέσεις στη Βουλή».

Με τον τίτλο «Προοδευτικό ρεύμα για την εύρεση λύσης» και υπότιτλο «τα βήματα προσέγγισης, η στάση των πολιτικών δυνάμεων και τα «αγκάθια» του αλυτρωτισμού και της πατριδοκαπηλείας» η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ «Αυγή» σχολιάζει την αλλαγή στρατηγικής της Κουμουνδούρου και του Μεγάρου Μαξίμου για τις κυβερνητικές συμμαχίες.

Η κρίση στις σχέσεις Αλέξη Τσίπρα – Πάνου Καμμένου δύσκολα θα ξεπεραστεί, αφού οι ΑΝΕΛ δεν δείχνουν διατεθειμένοι να αποδεχθούν έναν τέτοιο συμβιβασμό.

Στη βάση αυτή φαίνεται να διαμορφώνεται μία νέα κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Για ανακατάταξη του πολιτικού σκηνικού είχε μιλήσει προ ημερών και ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

«Γύρω από το ζήτημα της επίλυσης της ονομασίας της FYROM θα αναδιαμορφωθεί σε αρκετά μεγάλο βαθμό και οριζοντίως, ενδεχομένως, το σύνολο του πολιτικού συστήματος», είχε πει χαρακτηριστικά.

Ταυτόχρονα όμως εκτίμησε πως «δεν μπορεί να αλλάξει και δεν θα αλλάξει σε καμία περίπτωση η κυβερνητική ευστάθεια, ότι θα υπάρξει μεγάλη πλειοψηφία μέσα στη Βουλή σε σχέση με μία σύνθετη ονομασία, εφόσον υπάρχουν οι ενδείξεις και οι προϋποθέσεις για να έρθει αυτή η πρόταση».

Την ίδια ώρα η κεντροαριστερά – Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι- δείχνουν να είναι πολύ πιο κοντά στη λογική, με την οποία κινείται ο ΣΥΡΙΖΑ, για το θέμα των Σκοπίων. Δηλαδή την ανάγκη επίτευξης μίας λύσης, που θα αντιμετωπίζει μεν τα ζητήματα αλυτρωτισμού, αλλά και θα περιλαμβάνει τη σύνθετη ονομασία, με τον όρο Μακεδονία.

Κίνημα Αλλαγής

«Για μία ακόμη φορά η κυβέρνηση βιάζεται», ήταν η απάντηση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ στα σενάρια για κυβέρνηση συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ- ΔΗΣΥ, μετά από αποχώρηση του Πάνου Καμμένου.

«Έχουμε μιλήσει για συνεργασία όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, αλλά μετά από εκλογές, προκειμένου να αποτυπωθούν οι νέοι πολιτικοί συσχετισμοί» εξήγησαν στο protothema.gr. «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση αντικατάστασης των ΑΝΕΛ στο κυβερνητικό σχήμα» ξεκαθάρισαν.

Θεοδωράκης: Δεν υπάρχει πρόθυμος να αντικαταστήσει Καμμένο

«Δεν υπάρχουν πολλοί πρόθυμοι στην αντιπολίτευση και δεν υπάρχει κανείς πρόθυμος να αντικαταστήσει τον κ Καμμένο. Δεν υπάρχει περίπτωση να συμμετάσχουμε σε ένα τέτοιο κυβερνητικό σχήμα. Δεν μας ενδιαφέρει κανένα υπουργείο με πρωθυπουργό τον κ Τσίπρα», ξεκαθάρισε από την άλλη ο πρόεδρος του Ποταμιού, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις