Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

06

Δεκεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Το ΓΕΝ διαψεύδει τους Τούρκους για τα Ίμια: Ο Καμμένος πήγε κανονικά στο σημείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ΓΕΝ διαψεύδει τους Τούρκους για τα Ίμια: Ο Καμμένος πήγε κανονικά στο σημείο

Ανακοίνωση με την οποία εξηγεί πως εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα στα Ίμια, σχετικά με το «εμπόδιο» που ισχυρίζονται Τουρκικά ΜΜΕ πως τέθηκε στον Πάνο Καμμένο κατά τη προσέγγισή του στο σημείο, εξέδωσε το Πολεμικό Ναυτικό. Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας βρέθηκε στην περιοχή, προκειμένου να ρίξει στεφάνι στη μνήμη των πεσόντων Ελλήνων αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού Παναγιώτη […]

Ανακοίνωση με την οποία εξηγεί πως εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα στα Ίμια, σχετικά με το «εμπόδιο» που ισχυρίζονται Τουρκικά ΜΜΕ πως τέθηκε στον Πάνο Καμμένο κατά τη προσέγγισή του στο σημείο, εξέδωσε το Πολεμικό Ναυτικό.

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας βρέθηκε στην περιοχή, προκειμένου να ρίξει στεφάνι στη μνήμη των πεσόντων Ελλήνων αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού Παναγιώτη Βλαχάκο, Χριστόδουλο Καραθανάση και Έκτορα Γιαλοψό που είχαν χάσει τη ζωή τους στο επεισόδιο των Ιμίων το 1996.

Τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης παρουσίασαν βίντεο και φωτογραφίες τα οποία έδειχναν δύο σκάφη της τουρκική ακτοφυλακής, ένα ανθυποβρυχιακό περιπολικό του τουρκικού ναυτικού και ένα τουρκικό ελικόπτερο να βρίσκονται εγγύτερα στις βραχονησίδες Ίμια απ’ ότι η κανονιοφόρος «Νικηφόρος» με τον Πάνο Καμμένο.

Δημοσίευμα της Hurriyet, ήθελε τους Τούρκους να μην επιτρέπουν να προσεγγίσει στην περιοχή το ελληνικό σκάφος «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ».

To Πολεμικό Ναυτικό με ανακοίνωσή του περιγράφει ακριβώς πως εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα στην περιοχή την ώρα της παρουσίας του υπουργού Εθνικής Αμύνης αλλά και του Αρχηγού του Πολεμικού Ναυτικού.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε το Πολεμικό Ναυτικό:

«Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018 ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος και ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ επιβιβάστηκαν στην κανονιοφόρο ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ, η οποία έπλευσε στο στίγμα πτώσης του ελικοπτέρου ΠΝ21. Περί τις 10:30, εκτελέστηκε ρίψη στεφάνου και ανάλογη απόδοση τιμών στους τρεις πεσόντες Αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού, που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, πρώτες πρωινές ώρες της 31 Ιανουαρίου 1996, στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων.

Στο θαλάσσιο χώρο των Ιμίων, έπλεαν το περιπολικό Α/Υ KAS του Ναυτικού της Τουρκίας, τα σκάφη SG81 και SG101 και ίπτατο ένα ελικόπτερο της Ακτοφυλακής της Τουρκίας. Από ελληνικής πλευράς έπλεε το περιπολικό ανοικτής θαλάσσης ΡΩ (ΛΣ070) του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ.

Κατά τον πλου της κανονιοφόρου ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ στο σημείο πτώσης του ελικοπτέρου, τα τουρκικά πλοία KAS και SG81, παραβιάζοντας Εθνική Χωρική Θάλασσα, αποπειράθηκαν να παρεμποδίσουν την προσέγγιση της κανονιοφόρου στο στίγμα πτώσης του ελικοπτέρου. Με κατάλληλους χειρισμούς, η κανονιοφόρος ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ προσέγγισε στο προκαθορισμένο σημείο.

Τα όσα αναφέρονται στα τουρκικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.

Στη συνέχεια, η κανονιοφόρος ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ κατέπλευσε στη Ν. Κάλυμνο για συμμετοχή στις επετειακές εκδηλώσεις μνήμης για τους τρεις πεσόντες Αξιωματικούς του ελικοπτέρου ΠΝ21, του Δήμου Καλύμνου».

Η τουρκική ακτοφυλακή παρεμποδίζει την προσέγγιση του ελληνικού σκάφους «Νικηφόρος» 

Το βίντεο που δημοσιεύει το Anadolu 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις