Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Tέλος η “σκληρή” Βελκουλέσκου από το κουαρτέτο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Tέλος η “σκληρή” Βελκουλέσκου από το κουαρτέτο

Τη θέση της επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ στην Ελλάδα εγκαταλείπει η Ντέλια Βελκουλέσκου, με τον Αμερικανό Πίτερ Ντόλμαν να την αντικαθιστά. Η 43χρονη Βελκουλέσκου φέρεται να επιθυμούσε από το περασμένο καλοκαίρι να αποχωρήσει από τις αποστολές στην Ελλάδα, ενώ η ανακοίνωση της αντικατάστασής της είναι θέμα ωρών. Είναι απόφοιτος του Λυκείου «Γκέοργκε Λαζάρ». Το […]

Τη θέση της επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ στην Ελλάδα εγκαταλείπει η Ντέλια Βελκουλέσκου, με τον Αμερικανό Πίτερ Ντόλμαν να την αντικαθιστά.

Η 43χρονη Βελκουλέσκου φέρεται να επιθυμούσε από το περασμένο καλοκαίρι να αποχωρήσει από τις αποστολές στην Ελλάδα, ενώ η ανακοίνωση της αντικατάστασής της είναι θέμα ωρών.

Είναι απόφοιτος του Λυκείου «Γκέοργκε Λαζάρ». Το 1992, τρία χρόνια μετά την εκτέλεση του δικτάτορα Νικολάε Τσαουσέσκου έφυγε από τη Ρουμανία για τις ΗΠΑ. Εκεί σπούδασε Οικονομικά με υποτροφία και στη συνέχεια ενταχθεί στο δυναμικό του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Η κ. Βελκουλέσκου ήρθε στην Αθήνα από την Κύπρο, όπου είχε χειριστεί το θέμα της κρίσης με τέτοιο τρόπο που πολλές φορές είχε προκαλέσει την «έκρηξη» της κυπριακής κυβέρνησης. Στην Κύπρο πήγε το 2013 εν μέσω κρίσης και κουρέματος καταθέσεων.

Ποιος είναι ο Αμερικανός αντικαταστάτης της

Πρόκειται για τον, μέχρι πέρυσι, επικεφαλής των αποστολών του ΔΝΤ στη Λευκορωσία ενώ είχε εργαστεί στο παρελθόν και σε αποστολές σε Ιρλανδία, Ρωσία και Ουκρανία.

Με διδακτορικό από το Duke University και απόφοιτος του Bates College, εντάχθηκε στο Ταμείο το 2002, ενώ είχε εργαστεί για μια δεκαετία στο υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ. Έχει διδακτορικό από το Duke University και είναι απόφοιτος του Bates College.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις