Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

07

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Σε αυστηρή επιτήρηση έως το 2059 η Ελλάδα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε αυστηρή επιτήρηση έως το 2059 η Ελλάδα

Ολόκληρος ο γερμανικός τύπος, αλλά και οι Βρυξέλλες δεν συμμερίζονται την αισιοδοξία της κυβέρνησης… Αντίθετα, τα γερμανικά ΜΜΕ βλέπουν επιτήρηση έως το 2059! Είναι χαρακτηριστικό ότι η Berliner Morgenpost επισημαίνει ότι ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς για τη χώρα μας, τονίζοντας ότι η Ελλάδα θα παραμείνει υπό την επιτήρηση των δανειστών ως το 2059, σύμφωνα […]

Ολόκληρος ο γερμανικός τύπος, αλλά και οι Βρυξέλλες δεν συμμερίζονται την αισιοδοξία της κυβέρνησης…

Αντίθετα, τα γερμανικά ΜΜΕ βλέπουν επιτήρηση έως το 2059!

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Berliner Morgenpost επισημαίνει ότι ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς για τη χώρα μας, τονίζοντας ότι η Ελλάδα θα παραμείνει υπό την επιτήρηση των δανειστών ως το 2059, σύμφωνα με τωρινούς υπολογισμούς.

Ο Τσίπρας ετοιμάζει νέο πακέτο μεταρρυθμίσεων με μέτρα περικοπών. Με τη νέα χρονιά η Ελλάδα εισέρχεται στην τελική ευθεία. Με συνοπτικές διαδικασίες η κυβέρνηση επιδιώκει να περιορίσει στο ελάχιστο τη δημόσια συζήτηση. Ο δρόμος θα είναι μακρύς. Ανάλογα με τον οίκο, οι αξιολογήσεις κυμαίνονται από πέντε μέχρι επτά βαθμίδες κάτω από την ”επενδυτική βαθμίδα”.

Η χώρα πρέπει επομένως να ανακτήσει ακόμη περισσότερο την εμπιστοσύνη των επενδυτών. Στο μεταξύ η Ελλάδα θα παραμείνει υπό την επιτήρηση των πιστωτών μέχρι να αποπληρώσει και το τελευταίο δάνειο. Σύμφωνα με τωρινούς υπολογισμούς αυτό θα διαρκέσει μέχρι το 2059. Τα νέα μέτρα πλήττουν κυρίως τους ψηφοφόρους του αριστερού κόμματος ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα.

Πέρα από τις αλλαγές στα εργασιακά, προστίθενται ρυθμίσεις για τα ”κόκκινα δάνεια”, τα οποία οι οφειλέτες καθυστερούν να τα αποπληρώσουν, όπως και η κατάσχεση ακινήτων από οφειλέτες που δεν ανταποκρίνονται», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο σχετικό άρθρο.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις