Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Τρία χρόνια ΣΥΡΙΖΑ: Χοροί, κωλοτούμπες και ατάκες που θα μείνουν στην ιστορία…
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Τρία χρόνια ΣΥΡΙΖΑ: Χοροί, κωλοτούμπες και ατάκες που θα μείνουν στην ιστορία…

Ήταν Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015 όταν η κάλπη έδειξε τον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα πρώτο κόμμα. Μετά από έναν σκληρό προεκλογικό αγώνα, με εκλογές που προκλήθηκαν από την αδυναμία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από τη Βουλή των Ελλήνων. H ευρεία νίκη του ΣΥΡΙΖΑ είχε προεξοφληθεί από τα πρώτα exit polls και επιβεβαιώθηκε το βράδυ, στις […]

Ήταν Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015 όταν η κάλπη έδειξε τον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα πρώτο κόμμα.

Μετά από έναν σκληρό προεκλογικό αγώνα, με εκλογές που προκλήθηκαν από την αδυναμία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από τη Βουλή των Ελλήνων.

H ευρεία νίκη του ΣΥΡΙΖΑ είχε προεξοφληθεί από τα πρώτα exit polls και επιβεβαιώθηκε το βράδυ, στις 21.30 με την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών για την εκτίμηση αποτελέσματος: Η καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο, δεν ξεκαθάρισε το θέμα της αυτοδυναμίας, καθώς οι έδρες που κέρδιζε το κόμμα ήταν 149.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπό την ηγεσία του Αλέξη Τσίπρα κέρδισε τις εκλογές με ποσοστό 36,34% και ύστερα από συνάντηση με τον αρχηγό των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο, συμφωνήθηκε η δημιουργία κυβέρνησης συνασπισμού, υποστηριζόμενη από τα δύο κόμματα.

«Ο ελληνικός λαός έγραψε ιστορία» φώναξε ο Aλ. Τσίπρας από τα Προπύλαια. «Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα, η Ελλάδα αφήνει πίσω της τον φόβο και τον αυταρχισμό, αφήνει πίσω της μια πενταετία ταπείνωσης και οδύνης» συμπλήρωσε.

«Ο λαός μας είναι χαρακτηριστικό δείγμα της Ευρώπης που αλλάζει. Σήμερα έχουμε ένα πανηγύρι, μια γιορτή. Από αύριο ξεκινάμε μια σκληρή δουλειά» τόνισε ο θριαμβευτής των εκλογών.

«Η ετυμηγορία του ελληνικού λαού ακυρώνει τη λιτότητα, η ετυμηγορία του ελληνικού λαού ακυρώνει με έναν τρόπο αδιαμφισβήτητο τα μνημόνια της καταστροφής» είπε.  «Ηττήθηκε η Ελλάδα των ελίτ. Αν κάποιος νίκησε σήμερα είναι η Ελλάδα του μόχθου, η Ελλάδα που αγωνίζεται» συμπλήρωσε ο Αλ. Τσίπρας.

«Η νίκη μας είναι νίκη όλων των λαών της Ευρώπης που αγωνίζονται ενάντια στη λιτότητα».

Οι ατάκες που θα μείνουν στην ιστορία

– Είμαστε σάρκα από τη σάρκα αυτού του λαού, είμαστε κάθε λέξη από το Σύνταγμα αυτής της χώρας και αυτό θα υπηρετήσουμε μέχρι τέλους

-«Κωλοτούμπες και υποχωρήσεις εξευτελισμού υπάρχουν άλλοι για να τις κάνουν».

– «Όσο υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ, πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας δεν θα γίνει στην Ελλάδα, εκτός κι αν πάνε να τους κάνουν σε καμιά άλλη χώρα. Να δούμε πώς θα ‘ρθουν να τους εκτελέσουν».

– «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται πως θα κάνει ό,τι είναι δυνατό ώστε να επανέλθει η ΔΕΗ υπό δημόσιο έλεγχο ως 100% δημόσια επιχείρηση. Διότι για εμάς αυτό είναι αξίωμα. Η ενέργεια είναι δημόσιο κοινωνικό αγαθό».

– «Δεν είμαι πρωθυπουργός παντός καιρού και δεν βρέθηκα σε αυτήν τη θέση επειδή αγάπησα την καρέκλα της εξουσίας».

– «τα λιμάνια κανείς δεν θα τα πάρει. Και το σιδηρόδρομο κανείς δεν θα τον πάρει. Και τα αεροδρόμια κανείς δεν θα τα πάρε»

– «δεν θα επιτρέψουμε η δημόσια περιουσία και οι υποδομές να περάσουν στα νύχια του ΤΑΙΠΕΔ και των ποικιλώνυμων συμφερόντων»

– «Ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας φόρος παράλογος. Δεν διορθώνεται, καταργείται».

– «Ο κατώτατος μισθός θα επιστρέψει στα 751 ευρώ για όλους τους εργαζομένους, ανεξαρτήτως ηλικίας».

– «Καμία μείωση στις συντάξεις δεν πρόκειται να αποφασιστεί, πρόκειται για κόκκινη γραμμή της κυβέρνησης».

– «Δεν υπάρχει περίπτωση να νομοθετήσουμε ούτε ένα ευρώ επιπλέον μέτρα».

Χοροί στο Σύνταγμα:

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις