Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Στήριξη Ολλανδίας στην επιχείρηση Κλαδί Ελιάς
ΚΟΣΜΟΣ

Στήριξη Ολλανδίας στην επιχείρηση Κλαδί Ελιάς

Η Ολλανδία στηρίζει την επιχείρηση Κλαδί Ελιάς των ΤΕΔ που ξεκίνησαν στο Αφρίν στα βορειοδυτικά της Συρίας. Ο υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας Χαλμπε Ζιζλστρα στις δηλώσεις του αναφορικά με την επιχείρηση τόνισε ότι, η Ολλανδική κυβέρνηση θεωρεί «δίκαια και δικαιολογημένη την επιχείρηση της Τουρκίας κατά των τρομοκρατικών στοιχείων». Επιχειρηματολογεί δε, τονίζοντας πως η τρομοκρατική οργάνωση YPG δεν είναι και τόσο […]

Η Ολλανδία στηρίζει την επιχείρηση Κλαδί Ελιάς των ΤΕΔ που ξεκίνησαν στο Αφρίν στα βορειοδυτικά της Συρίας.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας Χαλμπε Ζιζλστρα στις δηλώσεις του αναφορικά με την επιχείρηση τόνισε ότι, η Ολλανδική κυβέρνηση θεωρεί «δίκαια και δικαιολογημένη την επιχείρηση της Τουρκίας κατά των τρομοκρατικών στοιχείων».

Επιχειρηματολογεί δε, τονίζοντας πως η τρομοκρατική οργάνωση YPG δεν είναι και τόσο «αθώα», χωρίς ωστόσο να πει περισσότερα.

Η ολλανδική κυβέρνηση ποτέ δεν υποστήριξε την YPG, συριακό βραχίονα της διαμελιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης ΡΚΚ, καθώς οι δύο τρομοκρατικές οργανώσεις έχουν δυνατά δεσμά μεταξύ τους, επισήμανε ο επικεφαλής της ολλανδικής διπλωματίας.

Η ΡΚΚ  είναι αποδεκτή ως τρομοκρατική οργάνωση τόσο στη χώρα  της όσο και στην Ευρώπη, πρόσθεσε.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις