Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Απειλές Γιλντιρίμ κατά Ελλάδας: Έχουν τη φιλοδοξία του ψαρέματος σε θολωμένα νερά
ΚΟΣΜΟΣ

Απειλές Γιλντιρίμ κατά Ελλάδας: Έχουν τη φιλοδοξία του ψαρέματος σε θολωμένα νερά

Η Τουρκία συνεχίζει ακάθεκτη την επιθετική ρητορική. Ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ με αφορμή την επέτειο των γεγονότων στα Ίμια, άρχισε πάλι τις απειλές κατηγορώντας την Ελλάδα για «περιφρόνηση» της προσπάθειας των Τούρκων να πολεμήσουν την τρομοκρατία. Όπως μεταδίδει η Haberturk, στο πλαίσιο κοινής συνέντευξης με τον Πρωθυπουργό του Νίγηρα, ο Τούρκος Πρωθυπουργός προειδοποίησε την […]

Η Τουρκία συνεχίζει ακάθεκτη την επιθετική ρητορική.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ με αφορμή την επέτειο των γεγονότων στα Ίμια, άρχισε πάλι τις απειλές κατηγορώντας την Ελλάδα για «περιφρόνηση» της προσπάθειας των Τούρκων να πολεμήσουν την τρομοκρατία.

Όπως μεταδίδει η Haberturk, στο πλαίσιο κοινής συνέντευξης με τον Πρωθυπουργό του Νίγηρα, ο Τούρκος Πρωθυπουργός προειδοποίησε την Αθήνα λέγοντας ότι «δεν συμβαδίζουν με την καλή γειτονία η μεταφορά της κρίσης των Ιμίων του 1996 στο σήμερα και οι σχετικές ενέργειες».

Απευθυνόμενος στην Ελλάδα «δεν είναι σωστό να επιχειρούν οι γείτονες μας να έχουν την φιλοδοξία του ψαρέματος σε θολωμένα νερά τη στιγμή που εμείς είμαστε απασχολημένοι με την καταπολέμηση της τρομοκρατίας».

Και έσπευσε να προσθέσει σε απειλητικό τόνο: «Δεν πρόκειται να αντιμετωπίσουμε με θετικό τρόπο μια τέτοια προσπάθεια. Σε περίπτωση που συμβεί κάτι παρόμοιο, ως Τουρκία, έχουμε πάντα στην διάθεση μας προφυλάξεις. Κανείς να μην ανησυχεί».

Στις δηλώσεις περί της επιχείρησης στο Αφρίν των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων κατά των τρομοκρατών έκανε έκκληση στους τρομοκράτες να μην γίνουν τα παιχνίδια των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και να αφήσουν τα όπλα τους.

Ο κ. Γιλντιρίμ ανέφερε ότι ως κυβέρνηση έχουν ως βάση την ασφάλεια ζωής και της περιουσίας κάθε πολίτη στη χώρα και στην περιοχή ενώ υπογράμμισε ότι δεν θα επιτρέψουν εκείνους που κάνουν μαύρη προπαγάνδα κατά της επιχείρησης Κλαδί Ελιάς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Από την άλλη, ανέφερε ότι η υπόθεση τους είναι η ειρήνη και η αδελφοσύνη και η Τουρκία θα συνεχίσει χωρίς διακοπή την καταπολέμηση των τρομοκρατικών οργανώσεων.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι ορισμένοι κύκλοι προσπαθούν την προβακάτσια κατά της επιχείρησης Κλαδί Ελιάς λέγοντας ότι η επιχείρηση έχει ως στόχο τους Κούρδους, αλλά αυτό δεν αντανακλά με τίποτα την πραγματικότητα και είναι ανήθικη στάση.

Τέλος, είπε ότι ο σκοπός της επιχείρησης είναι να διασωθούν οι Άραβες, Κούρδοι, Τουρκμένοι και οι αθώοι και άμαχοι και όλοι από άλλες εθνοτικές ρίζες από την καταδίωξη των τρομοκρατών και να τερματίσουν όλες οι απειλές κατά της χώρας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις