Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Έλληνες αστυνομικοί στη Γερμανία, για τη δίκη του Αφγανού δολοφόνου
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έλληνες αστυνομικοί στη Γερμανία, για τη δίκη του Αφγανού δολοφόνου

Του Πέτρου Καρσιώτη Ο Έλληνας Αστυνόμος κι ένας ακόμη αστυνομικός, οι οποίοι πήραν ενεργό μέρος το 2013, στην αναζήτηση και σύλληψη του, κατά δήλωσή του, τότε, 17χρονου Αφγανού για την απόπειρα ανθρωποκτονίας νεαρής φοιτήτριας στην Κέρκυρα, βρίσκονται στη Γερμανία για να καταθέσουν στη δίκη που γίνεται με δράστη τον ίδιο, για τον βιασμό και τη […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ο Έλληνας Αστυνόμος κι ένας ακόμη αστυνομικός, οι οποίοι πήραν ενεργό μέρος το 2013, στην αναζήτηση και σύλληψη του, κατά δήλωσή του, τότε, 17χρονου Αφγανού για την απόπειρα ανθρωποκτονίας νεαρής φοιτήτριας στην Κέρκυρα, βρίσκονται στη Γερμανία για να καταθέσουν στη δίκη που γίνεται με δράστη τον ίδιο, για τον βιασμό και τη δολοφονία και Γερμανίδας φοιτήτριας.

Οι Έλληνες αστυνομικοί καταθέτουν την Πέμπτη

Οι δύο Έλληνες αστυνομικοί, καταθέτουν την Πέμπτη στη δίκη κατά του Αφγανού Χουσεϊν Καβάρι, ο οποίος έχει ομολογήσει ότι βίασε και άφησε αναίσθητη 19χρονη φοιτήτρια, κόρη αξιωματούχου της Κομισιόν στο νομικό τομέα, ενώ επέστρεφε από διασκέδαση.

Η Γερμανίδα Μαρία

Θα δεχθούν ερωτήσεις για τα στοιχεία της ληστείας και απόπειρας ανθρωποκτονίας της φοιτήτριας στην Κέρκυρα

Οι Έλληνες αξιωματικοί θα καταθέσουν την Πέμπτη, για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του Αφγανού εναντίον φοιτήτριας στην Κέρκυρα, την οποία είχε γκρεμίσει από ύψος οκτώ μέτρων, σηκώνοντάς την στα χέρια του, με κίνητρο να της αρπάξει την τσάντα.

Ερεύνησαν την επίθεση κατά της φοιτήτριας που ο Αφγανός έριξε σε γκρεμό

Ο Αστυνόμος, κατά κύριο λόγο, ο συνάδελφός του και άλλοι αστυνομικοί, είχαν ερευνήσει την υπόθεση του νεαρού Αφγανού που το 2013 είχε ρίξει από γκρεμό στην Κέρκυρα νεαρή φοιτήτρια, η οποία επιβίωσε τελικά.

Η Σπυριδούλα

Η συγκεκριμένη πράξη του Αφγανού κατηγορουμένου στην Ελλάδα, όπως γράφει το ρεπορτάζ της Deutsche Welle, θα είναι το μοναδικό ζήτημα που θα απασχολήσει τη δικάσιμη της Πέμπτης στο Φράιμπουργκ.

Είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη δέκα ετών

Για την πράξη του κατά της Ελληνίδας φοιτήτριας στην Κέρκυρα, ο νεαρός Αφγανός είχε καταδικαστεί σε δεκαετή κάθειρξη δέκα ετών το 2014 για τις κατηγορίες της ληστείας και απόπειρας ανθρωποκτονίας.

Τον Οκτώβριο του 2015 αφέθηκε πρόωρα ελεύθερος με όρους

Όμως, και ενώ έπρεπε να γίνει αντιληπτό από το σωφρονιστικό σύστημα ότι αντιμετώπιζε σοβαρές διαταραχές, στο πλαίσιο του Νόμου περί αποσυμφόρησης των φυλακών και επειδή είχε δηλώσει ανήλικος-δεν ήταν- τον Οκτώβριο του 2015 αφέθηκε πρόωρα ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Διέφυγε με το μεγάλο κύμα προσφύγων

Μετά την αποφυλάκισή του, το 2015, με το μεγάλο, τότε κύμα των προσφύγων, που δοκίμαζε τις αντοχές της χώρα μας, ο Χουσείν Καβάρι, διέφυγε στη Γερμανία.

Η Ελληνική Αστυνομία τον αναζητούσε εντός των συνόρων, ωστόσο δεν είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Τα στοιχεία είχαν καταχωρηθεί στη βάση δεδομένων

Η ελληνική πλευρά δήλωσε τότε ότι τα στοιχεία είχαν καταχωρηθεί στην ευρωπαϊκή  βάση δεδομένων, στην οποία είχαν πρόσβαση όλες οι Αστυνομίες.

Πάντως, μόλις τον Δεκέμβριο του 2016, μετά τη σύλληψη του κατηγορούμενου στο Φράιμπουργκ, πληροφορήθηκαν οι γερμανικές αρχές, μετά από σχετικό δημοσίευμα, το βαρύ ποινικό παρελθόν του Αφγανού στην Ελλάδα.

Τον Μάρτιο η απόφαση του δικαστηρίου

Η απόφαση του δικαστηρίου του Φράϊμπουργκ για τον βιασμό και τη δολοφονία της φοιτήτριας, αναμένεται στα μέσα Μαρτίου.

Η δολοφονία της Γερμανίδας έγινε το 2016, όταν ο Αφγανός είχε φθάσει στη Γερμανία και είχε μάλιστα υποβάλει αίτημα ασύλου ως «ασυνόδευτος ανήλικος».

Η 19χρονη Μαρία Λαντεμπέργκερ, επέστρεφε με το ποδήλατό της από ένα πάρτι στην Πανεπιστημιούπολη της πόλης, όταν έπεσε θύμα βιασμού.

Είχε ρίξει τη σωρό της σε ποτάμι

Ο νεαρός Αφγανός κατηγορείται ότι αφού τη βίασε, τη σκότωσε και έριξε τη σωρό της σε ένα ποτάμι, όπου βρέθηκε από τη γερμανική αστυνομία.

Οι Γερμανοί αστυνομικοί, έφθασαν στα ίχνη του Αφγανού Χουσείν και τότε, όπως δήλωσαν, πληροφορήθηκαν ότι πρόκειται για το ίδιο άτομο που είχε επιτεθεί και παρ ολίγον να σκοτώσει την Ελληνίδα  φοιτήτρια στην Κέρκυρα και πάλι όταν εκείνη επέστρεφε βράδυ από διασκέδαση με φίλους στο σπίτι της.

Αίτημα δικαστικής συνδρομής από την γερμανική δικαιοσύνη

Η γερμανική δικαιοσύνη είχε υποβάλει στην ελληνική πλευρά αίτημα δικαστικής συνδρομής, δήλωσε ο αρμόδιος Γερμανός εισαγγελέας Έκαρτ Μπέργκερ που διευκρίνισε ότι στόχος του αιτήματος, είναι να λάβει η γερμανική δικαιοσύνη αναλυτική πληροφόρηση για την πράξη του Αφγανού κατηγορουμένου στην Ελλάδα.

Η δίκη στο Φράιμπουργκ έχει ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο του 2017.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις