Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

22

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Τέσσερα “μυστικά” για να μην σε… επισκεφτεί η ίωση
ΥΓΕΙΑ

Τέσσερα “μυστικά” για να μην σε… επισκεφτεί η ίωση

Πλένε διαρκώς τα χέρια σου Μην ξεχνάς κάθε φορά που πιάνεις κάποιο αντικείμενο, επισκέπτεσαι μία τουαλέτα, κυκλοφορείς με τα ΜΜΕ και άλλα πολλά να πλένεις πολύ καλά τα χέρια σου με ζεστό νερό και σαπούνι. Οι γιατροί αναφέρουν πως αυτός είναι ίσως και ο καλύτερος τρόπος να μείνεις αμέτοχος σε όλη αυτήν την κυκλοφορία μικροβίων. […]

Πλένε διαρκώς τα χέρια σου

Μην ξεχνάς κάθε φορά που πιάνεις κάποιο αντικείμενο, επισκέπτεσαι μία τουαλέτα, κυκλοφορείς με τα ΜΜΕ και άλλα πολλά να πλένεις πολύ καλά τα χέρια σου με ζεστό νερό και σαπούνι. Οι γιατροί αναφέρουν πως αυτός είναι ίσως και ο καλύτερος τρόπος να μείνεις αμέτοχος σε όλη αυτήν την κυκλοφορία μικροβίων. Τρίβε τα χέρια σου με σαπούνι για 20 δευτερόλεπτα περίπου και μην ξεχνάς να καθαρίζεις τα σημεία ανάμεσα στα δάχτυλά σου και κάτω από τα νύχια σου.

Έχε πάντα στην τσάντα σου ένα gel απολλυμαντικό για τα χέρια ή τα ειδικά πανάκια σε περίπτωση που βρίσκεσαι στον δρόμο και θες να καθαρίσεις τα χέρια σου.

Εκθέσου στον ήλιο

Σύμφωνα με έρευνες, τα άτομα με χαμηλά ποσοστά βιταμίνης D παρουσιάζουν 36% περισσότερες πιθανότητες να αρρωστήσουν.

Προσοχή στις πετσέτες

Άλλαζε συνεχώς τις πετσέτες της κουζίνας όπως και αυτές των χεριών και του προσώπου στο μπάνιο. Μην χρησιμοποιείς την ίδια πετσέτα για να σκουπίζεις τα χέρια σου και τα πιάτα, εν ώρα κουζίνας. Επίσης, πλένε αρκετά συχνά τις μαξιλαροθήκες σου για να απομακρύνεις τα μικρόβια.

Την οδοντόβουρτσα και τα μάτια σου

Αν συγκατοικείς ή αν γενικώς δεν μένεις μόνη σου στο σπίτι πρέπει να φροντίζεις ώστε η οδοντόβουρτσά σου να μην έρχεται σε επαφή με των άλλων μελών του σπιτιού. Είναι ο πιο εύκολος τρόπος να διαδοθούν τα μικρόβια. Να την τοποθετείς πάντα στην θήκη της και φυσικά να μην την μοιράζεσαι με κανέναν.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις