Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

30

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Τα tips των σεφ για να μην γίνεται το κοτόπουλο… λάστιχο
PLUS

Τα tips των σεφ για να μην γίνεται το κοτόπουλο… λάστιχο

Επειδή το στήθος κοτόπουλο αποτελεί ένα πραγματικά αγαπημένο φαγητό, ποια είναι τα μυστικά εκείνα που θα το έκαναν τουλάχιστον καλοψημένο; Ζουμερό και όχι στεγνό σαν λάστιχο; Οι σεφ έχουν πάλι την απάντηση:  Μην βγάζετε το δέρμα και το κόκαλο Ναι είναι στήθος κοτόπουλου και δεν θέλετε ούτε το λίπος, ούτε το κόκαλο. Τι σας πειράζει, όμως, […]

Επειδή το στήθος κοτόπουλο αποτελεί ένα πραγματικά αγαπημένο φαγητό, ποια είναι τα μυστικά εκείνα που θα το έκαναν τουλάχιστον καλοψημένο; Ζουμερό και όχι στεγνό σαν λάστιχο;

Οι σεφ έχουν πάλι την απάντηση: 

  • Μην βγάζετε το δέρμα και το κόκαλο

Ναι είναι στήθος κοτόπουλου και δεν θέλετε ούτε το λίπος, ούτε το κόκαλο. Τι σας πειράζει, όμως, να τα ψήσετε μαζί με το κρέας; Ετσι και αλλιώς δεν θα τα φάτε. Μόλις ψηθεί το κοτόπουλο θα τα αφαιρέσετε και θα τα πετάξετε. Ωστόσο, το κοτόπουλό σας θα έχει πάρει και γεύση και θα είναι και πολύ πιο ζουμερό. Και αυτό γιατί το δέρμα προστατεύει το κρέας και συγκρατούνται στο εσωτερικό του τα υγρά. Με το δέρμα και το κόκαλο, έχετε περισσότερες πιθανότητες να φάτε ζουμερό κοτόπουλο.

Στην περίπτωση, πάλι, που βγάλετε το δέρμα και τα κόκαλα θα πρέπει να γνωρίζετε ότι σίγουρα το φιλέτο σας θα είναι στεγνό.

  • Μαρινάρετέ το 

Το μαρινάρισμα είναι το κλειδί λένε οι σεφ μεγαλύτεροι και νεότεροι. Μπορεί να βιάζεστε αλλά πραγματικά αξίζει τον κόπο να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να μαρινάρετε το κοτόπουλό σας. Στη μαρινάδα σας, αν θέλετε το κοτόπουλο πραγματικά να μαλακώσει θα πρέπει να βάλετε τζίντζερ και τσίλι, καστανή ζάχαρη και αλάτι. Μάλιστα, οι σεφ υποστηρίζουν ότι η προσθήκη αλατιού στο κοτόπουλο, είτε μέσω μαρινάδας, είτε μόνο του,  είναι το κλειδί για ζουμερό κοτόπουλο! Ναι, μπορεί να πιστεύατε ακριβώς το αντίθετο αλλά η αλήθεια είναι ότι το αλάτι πριν το ψήσιμο στο στήθος κοτόπουλου, μόνο να το κάνει πιο εύγεστο και πιο ζουμερό μπορεί.

  • Τηγανίστε το

Το τηγάνισμα για ένα δυο λεπτάκια μπορεί να αλλάξει όλη τη γεύση του κατά κοινή ομολογία άνοστου στήθους κοτόπουλου. Τηγανίστε το για ένα δυο λεπτάκια από την πλευρά που έχει το δέρμα και στη συνέχεια συνεχίστε το ψήσιμο στο φούρνο.

  • Προσθέστε υγρασία

Όταν λέμε προσθέτουμε υγρασία εννοούμε μαγιονέζα, κρέμα γάλακτος ή στην πιο υγιεινή επιλογή, γιαούρτι.

Αν πάλι δεν θέλετε κάτι κρεμώδες και ένας κύβος μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Ξαναζεσταμένο κοτόπουλο: Ο βασικός κανόνας, σε ότι αφορά στο κοτόπουλο της προηγούμενης ημέρας, είναι να μην το ζεσταίνετε. Αν το κοτόπουλο είναι ήδη στεγνό με το να ζεστάνετε δεν θα πετύχετε τίποτα περισσότερο από το να καταστρέψετε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις