Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Δεκεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Θετική εξέλιξη: Το EuroWorking Group πιστοποίησε την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θετική εξέλιξη: Το EuroWorking Group πιστοποίησε την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης

Επιβεβαίωσαν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών τη θετική έκβαση του EuroWorking Group για την Ελλάδα. «Είχαμε θετική έκβαση στο EuroWorking Group. Άνοιξε ο δρόμος για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης τη Δευτέρα.  Θα υπάρξει εκταμίευση 6,7 δισ. ευρώ. Πέτα από τις δανειακές ανάγκες και τα ληξιπρόθεσμα, 1,9 δισ. ευρώ θα κατευθυνθεί για το ταμειακό απόθεμα», ανέφεραν […]

Επιβεβαίωσαν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών τη θετική έκβαση του EuroWorking Group για την Ελλάδα.

«Είχαμε θετική έκβαση στο EuroWorking Group. Άνοιξε ο δρόμος για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης τη Δευτέρα.  Θα υπάρξει εκταμίευση 6,7 δισ. ευρώ. Πέτα από τις δανειακές ανάγκες και τα ληξιπρόθεσμα, 1,9 δισ. ευρώ θα κατευθυνθεί για το ταμειακό απόθεμα», ανέφεραν πηγές του υπουργείου Οικονομικών.

Νωρίτερα η Καθημερινή είχε μεταδώσει πως οι εμπειρογνώμονες της ζώνης του ευρώ πιστοποίησαν στη βάση της έκθεσης συμμόρφωσης των θεσμών την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης και έδωσαν την έγκριση τους.

Αν και διαπιστώθηκαν εκκρεμότητες σε 24 προαπαιτούμενα τονίσθηκε πως τα υπόλοιπα 84 μέτρα ορόσημα υλοποιηθήκαν βάσει των συμπεφωνημένων και πως όλα τα ζητήματα θα έχουν διευθετηθεί έως τις 15 Φεβρουαρίου.

Βάσει του προγραμματισμού που θα επικυρώσει και το Eurogroup στις 22 Ιανουαρίου η δόση των 6,7 δισ. ευρώ θα ξεκινήσει να εκταμιεύεται στο δεύτερο μισό του Φεβρουαρίου, αφού ληφθούν οι εγκρίσεις από τα εθνικά κοινοβούλια και τον ESM.

Το Εuroworking Goup αποφάσισε η δεύτερη εκταμίευση να εξαρτηθεί από την ορθή εκτέλεση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και αφού επιβεβαιωθεί πως πιάστηκε ο στόχος για την πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες.

Στο Eurogroup της Δευτέρας, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα κάνουν μια πολιτική δήλωση, επισημοποιώντας την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις