Αθήνα

°C

Δευτέρα

26

Ιουλίου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Το υπουργείο Πολιτισμού για τον βανδαλισμό του Phylax: Το σκοτάδι δεν είναι χρώμα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το υπουργείο Πολιτισμού για τον βανδαλισμό του Phylax: Το σκοτάδι δεν είναι χρώμα

Το Υπουργείο Πολιτισμού καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την πράξη βανδαλισμού κατά του γλυπτού Phylax του γλύπτη Κωστή Γεωργίου που έλαβε χώρα τα ξημερώματα της Πέμπτης στην είσοδο της πόλης του Παλαιού Φαλήρου. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Πολιτισμού, καταδικάζει και εκείνους που προσπαθούν να αντλήσουν κέρδη από το φανατισμό και υπεραξία […]

Το Υπουργείο Πολιτισμού καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την πράξη βανδαλισμού κατά του γλυπτού Phylax του γλύπτη Κωστή Γεωργίου που έλαβε χώρα τα ξημερώματα της Πέμπτης στην είσοδο της πόλης του Παλαιού Φαλήρου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Πολιτισμού, καταδικάζει και εκείνους που προσπαθούν να αντλήσουν κέρδη από το φανατισμό και υπεραξία από τις πράξεις μίσους και εκφοβισμού.

«Η ελευθερία της έκφρασης και της δημιουργίας είναι βασικές προϋποθέσεις για κάθε δημοκρατία. Ο δημόσιος διάλογος, η ειρηνική διαφωνία και η διαλεκτική σχέση των αντιθέτων αποτελούν βασικοί πυλώνες του ελληνικού πολιτισμού και κληροδότημα προς ολόκληρη την ανθρωπότητα. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να σπιλώσει αυτή την μοναδική προσφορά στην παγκόσμια κληρονομιά.

Το Υπουργείο Πολιτισμού στέκει ως εγγυητής της ελευθερίας της έκφρασης και ως προστάτης της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών. Δίπλα στους καλλιτέχνες και τα δημιουργήματά τους, δίπλα στο διαφορετικό και το καινούργιο, την παράδοση και την καινοτομία.
Το σκοτάδι δεν είναι χρώμα. Είναι το τέλος όλων των χρωμάτων», καταλήγει η ανακοίνωση του Υπουργείου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις