Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

30

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Ιστορίες καθημερινής “τρέλας” με δήθεν λογιστές- Έταζαν γενναία επιστροφή φόρου
ΕΛΛΑΔΑ

Ιστορίες καθημερινής “τρέλας” με δήθεν λογιστές- Έταζαν γενναία επιστροφή φόρου

Του Πέτρου Καρσιώτη Πλησίαζαν ηλικιωμένα ζευγάρια και υπόσχονταν περίπου ό,τι ονειρεύεται κάθε φορολογούμενος στη σημερινή δύσκολη εποχή. Γενναία επιστροφή… φόρου από την Εφορία! Zητούσαν μετρητά για την αγορά του παραβόλου Ζητούσαν, όμως, για να προχωρήσει ομαλά η είσπραξη του ποσού, τα χρήματα της αγοράς του… αναγκαίου παραβόλου. Τα οποία, ούτε λίγο ούτε πολύ, ανέρχονταν σε […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Πλησίαζαν ηλικιωμένα ζευγάρια και υπόσχονταν περίπου ό,τι ονειρεύεται κάθε φορολογούμενος στη σημερινή δύσκολη εποχή. Γενναία επιστροφή… φόρου από την Εφορία!

Zητούσαν μετρητά για την αγορά του παραβόλου

Ζητούσαν, όμως, για να προχωρήσει ομαλά η είσπραξη του ποσού, τα χρήματα της αγοράς του… αναγκαίου παραβόλου.

Τα οποία, ούτε λίγο ούτε πολύ, ανέρχονταν σε ποσό άνω των χιλίων ευρώ και σε κάποιες περιπτώσεις στα χίλια πεντακόσια.

Δεν ξαναέδιναν σημεία ζωής

Έπαιρναν τα χρήματα η αν δεν υπήρχαν μετρητά και κοσμήματα και έφευγαν για να «τακτοποιήσουν» τα της επιστροφής, αλλά δεν ξαναέδιναν σημεία ζωής!

Κάπως έτσι δρούσε ζευγάρι απατεώνων, το οποίο εμφανιζόταν σε ηλικιωμένους στα Ιωάννινα με την ιδιότητα των λογιστών στενών συγγενικών τους προσώπων.

Η  Ασφάλεια Ιωαννίνων, εξιχνίασε  υπόθεση απάτης σε βάρος ηλικιωμένου ζευγαριού, που διαπράχθηκε  στην Ανατολή Ιωαννίνων.

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του ζευγαριού των… λογιστών

Ταυτοποιήθηκαν, όπως ανακοινώθηκε,  ως δράστες δύο ημεδαποί, ένας 36χρονος και μία 33χρονη, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη.

Κατά τα στοιχεία της αστυνομίας, οι δύο δράστες, αφού εισήλθαν στο σπίτι ημεδαπών, ενός 82χρονου και μίας 69χρονης , προσποιούμενοι τους λογιστές της κόρης τους, κατάφεραν να τους εξαπατήσουν και να τους αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 1.400 ευρώ, προκειμένου να πληρώσουν παράβολο στην εφορία, ώστε να λάβει η κόρη τους επιστροφή χρημάτων.

Προσπαθούν να βρουν κι άλλες περιπτώσεις απάτης

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υπεβλήθη  στον  Εισαγγελέα  Ιωαννίνων, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, οι αστυνομικοί της οποίας προσπαθούν να εντοπίσουν και άλλες παρόμοιες απάτες με δράστες τους λογιστές- «μαϊμού» στην ευρύτερη περιοχή.

Η 72χρονη αποκάλυψε τα πάντα άθελά της

Δεν πάει πολύς καιρός, όταν μια 72χρονη στην Πάτρα, αποκάλυψε άθελά της, λεπτομέρειες για την οικογενειακή της κατάσταση σε  άγνωστο ζευγάρι και οι επιτήδειοι κατάφεραν να την πείσουν.

Δεν υποψιάστηκε ούτε από το ότι ήταν Κυριακή

Οι συγκεκριμένοι, έχουν  ξεγελάσει αρκετά θύματα στην Πάτρα, με δέλεαρ την υποτιθέμενη επιστροφή χρημάτων από την εφορία που δήθεν δικαιούνται τα παιδιά τους.

Το  θύμα δεν υποψιάστηκε το παραμικρό, παρ’ όλο που ήταν απόγευμα Κυριακής όταν την επισκέφθηκαν οι δράστες και οι… εφοριακοί δεν εργάζονται.
Αποκάλυψε κάθε λεπτομέρεια

Η 72χρονη γυναίκα αποκάλυψε άθελά της λεπτομέρειες για την οικογενειακή της κατάσταση στο άγνωστο ζευγάρι και οι επιτήδειοι κατάφεραν να την πείσουν ότι τα παιδιά της δικαιούνταν ένα σημαντικό ποσό από την τοπική Δ.Ο.Υ., αρκεί να πλήρωναν ένα μικρό ποσό για την εξόφληση ενός απαραίτητου παραβόλου.

Η ηλικιωμένη, προθυμοποιήθηκε να πληρώσει εκείνη προκειμένου να πάρουν πίσω τα παιδιά της, την επιστροφή.

Γλυφάδα: «Είμαστε φίλοι του γιου σας»

Παρόμοια απάτη καταγράφηκε και στην Γλυφάδα.

«Είμαστε φίλοι του γιού σας και πρέπει να δώσετε 1.800 ευρώ προκειμένου ο γιος σας να πάρει την τριπλάσια επιστροφή φόρου» είπε το ζευγάρι των απατεώνων που προσέγγισε δύο ηλικιωμένους.

Το κόλπο ήταν καλοστημένο.

Οι  δράστες, που επέβαιναν σε ένα λευκό αυτοκίνητο και κινούνταν στην οδό Ήρας στην Γλυφάδα, περίμεναν μέχρι να συναντήσουν τον 89χρονο.

Χρειάζονταν 1.800 ευρώ για την αγορά του παραβόλου

Ισχυρίστηκαν  ότι γνωρίζουν το γιο του και προφασίστηκαν ότι χρειάζονται το χρηματικό ποσό των 1.800 ευρώ προκειμένου το παιδί του να πάρει επιστροφή από την… Εφορία.

Ο ηλικιωμένος πείστηκε και τους οδήγησε στο σπίτι του.

Η σύζυγος έδωσε τα χρήματα, οι δράστες της πήραν και τα κοσμήματα

Εκεί η σύζυγός του, έδωσε τα 1.800 ευρώ στον «φίλο», ωστόσο οι δράστες δεν περιορίστηκαν σε αυτά και όση ώρα ο ένας από τους δύο απασχολούσε τους ηλικιωμένους, η γυναίκα δράστης χωρίς να γίνει αντιληπτή κατάφερε να εντοπίσει και να αρπάξει… 60.000 ευρώ και κοσμήματα άγνωστης αξίας.

Περιμένουν ακόμα και την… επικοινωνία

Το «φιλικό» ζευγάρι έφυγε σαν να μην συνέβη τίποτα, υποσχόμενο ότι θα έχουν επικοινωνία για την πορεία της υπόθεσής τους.

Η απάτη έγινε αντιληπτή όταν οι ηλικιωμένοι ήρθαν σε επαφή με τον γιο τους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις