Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / “Να αποδείξει έμπρακτα η Ελλάδα ότι μπορεί να βγει από την κρίση”
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

“Να αποδείξει έμπρακτα η Ελλάδα ότι μπορεί να βγει από την κρίση”

Την εκτίμηση ότι για να επιτύχει πραγματική επανεκκίνηση των επενδύσεων η Ελλάδα θα πρέπει να αποδείξει έμπρακτα ότι μπορεί να βγει από την κρίση εκφράζει ο CEO της Deutsche Bank, Τζον Κράιαν, σε συνέντευξή του στην Καθημερινή. Ο κορυφαίος τραπεζίτης αναγνωρίζει τη βελτίωση που έχει σημειωθεί στην ελληνική οικονομία αλλά τονίζει ότι ο δρόμος μέχρι την πλήρη ομαλοποίηση […]

Την εκτίμηση ότι για να επιτύχει πραγματική επανεκκίνηση των επενδύσεων η Ελλάδα θα πρέπει να αποδείξει έμπρακτα ότι μπορεί να βγει από την κρίση εκφράζει ο CEO της Deutsche Bank, Τζον Κράιαν, σε συνέντευξή του στην Καθημερινή.

Ο κορυφαίος τραπεζίτης αναγνωρίζει τη βελτίωση που έχει σημειωθεί στην ελληνική οικονομία αλλά τονίζει ότι ο δρόμος μέχρι την πλήρη ομαλοποίηση των συνθηκών να παραμένει μακρύς και δύσκολος.

Επισημαίνει δε ότι η επιμονή στην υλοποίηση των δεσμεύσεων για μεταρρυθμίσεις και συνετή δημοσιονομική διαχείριση θα είναι το «κλειδί» για την οριστική έξοδο από τη κρίση.

Ο κ. Κράιαν σημειώνει ότι η Ελλάδα επανέρχεται στον επενδυτικό χάρτη και χαρακτηρίζει ως θετικό σημάδι την ανθεκτικότητα της βούλησης των Ελλήνων υπέρ του ευρώ, παρά την παρατεταμένη δεκαετή ύφεση.

Τέλος, όσον αφορά το ενδεχόμενο μιας νέας ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών, επισημαίνει ότι μετά την εξυγίανση των τραπεζικών ισολογισμών οι αγορές πρόθυμα θα διοχέτευαν σε αυτές νέα κεφάλαια, ενώ σημειώνει ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός δίνει πολλές ευκαιρίες και δυνατότητες για τον εκσυγχρονισμός της ελληνικής οικονομίας.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις