Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Οι καλύτεροι φυσικοί τρόποι για να απαλλαγείτε από τους κάλους
ΥΓΕΙΑ

Οι καλύτεροι φυσικοί τρόποι για να απαλλαγείτε από τους κάλους

Οι κάλοι είναι πραγματικά οδυνηροί και δεν σας εμποδίζουν μόνο να περπατάτε καλά αλλά και να επιδίδεστε στις καθημερινές σας δραστηριότητες. Τις περισσότερες φορές εμφανίζονται λόγω έλλειψης φροντίδας των ποδιών. Οι κάλοι εμφανίζονται ως φυσική αντίδραση του σώματος στην πίεση ή στην επαναλαμβανόμενη τριβή στην περιοχή, ειδικά ως αποτέλεσμα ακατάλληλων παπουτσιών. Φυσικές θεραπείες για τους κάλους Τρίψτε […]

Οι κάλοι είναι πραγματικά οδυνηροί και δεν σας εμποδίζουν μόνο να περπατάτε καλά αλλά και να επιδίδεστε στις καθημερινές σας δραστηριότητες. Τις περισσότερες φορές εμφανίζονται λόγω έλλειψης φροντίδας των ποδιών.

Οι κάλοι εμφανίζονται ως φυσική αντίδραση του σώματος στην πίεση ή στην επαναλαμβανόμενη τριβή στην περιοχή, ειδικά ως αποτέλεσμα ακατάλληλων παπουτσιών.

Φυσικές θεραπείες για τους κάλους

Τρίψτε απαλά τους κάλους με μια ελαφρόπετρα μετά το μπάνιο. Το δέρμα σας θα πρέπει να είναι καθαρό και στεγνό. Έπειτα τρίψτε τους με ένα ωμό κρεμμύδι κομμένο στα δύο. Τέλος, ρίξτε επάνω τους μερικές σταγόνες έλαιο άρνικας.

Απλώστε ένα μείγμα μιας καλά τριμμένης σκελίδας σκόρδουκαι ελαιόλαδου πάνω στον κάλο. Αυτό θα μαλακώσει το δέρμα και θα κάνει τον κάλο μικρότερο. Καλύψτε με ένα πανί και αφήστε το να δράσει όλη τη νύχτα.

Φτιάξτε μια αλοιφή λιώνοντας πέντε ή έξι χάπια ασπιρίνης και αναμειγνύοντάς τα με μία κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού και μία κουταλιά της σούπας νερό. Βάλτε το μείγμα πάνω στον κάλο και τυλίξτε με μια ζεστή πετσέτα για δέκα λεπτά. Η θερμότητα θα επιτρέψει στην αλοιφή να διεισδύσει στο δέρμα σας και να το μαλακώσει. Έπειτα χρησιμοποιήστε μια ελαφρόπετρα για να απομακρύνετε εύκολα το νεκρό δέρμα.

Μουλιάστε μερικά φύλλα πράσου μαζί με λίγο ξύδι από κρασί για είκοσι τέσσερις ώρες. Απλώστε το μείγμα στον κάλο και αφήστε το να δράσει για είκοσι λεπτά. Έπειτα απλώς αφαιρέστε απαλά τον κάλο χρησιμοποιώντας ένα κατάλληλο εργαλείο κοπής και απολυμάνετε με οινόπνευμα.

Εφαρμόστε στον κάλο μια αλοιφή που περιλαμβάνει πέταλα κατιφέ μερικές φορές την ημέρα για να γίνει η υφή του μαλακότερη. Η αλοιφή αυτή δρα ως αντιφλεγμονώδες.

Μουλιάστε τα πόδια σας για δέκα λεπτά σε ένα έγχυμα φτιαγμένο με τέσσερις σταγόνες χαμομήλι ανά λίτρο νερού. Το νερό θα πρέπει να είναι ζεστό. Κρατήστε τα πόδια σας βυθισμένα στο νερό μέχρι αυτό να κρυώσει. Έπειτα απλώστε μια στρώση βαζελίνης στον κάλο και καλύψτε με βαμβακερές κάλτσες.

Μουλιάστε ψίχουλα ψωμιού σε μηλόξυδο και αφήστε τα στην άκρη για δύο μέρες. Χρησιμοποιήστε ένα χαρτομάντιλο ως γάζα για τον κάλο, εφαρμόζοντας το μείγμα για τρεις νύχτες στη σειρά. Πριν από αυτό, βυθίστε τα πόδια σας σε μια λεκάνη με ζεστό νερό για να μαλακώσει ο κάλος ώστε να μπορεί να αφαιρεθεί ευκολότερα.

Κόψτε ένα φρέσκο σύκο και αφαιρέστε τη σάρκα του. Τοποθετήστε το πάνω στον κάλο πριν πάτε για ύπνο και στερεώστε το με μια γάζα, ένα ύφασμα ή λίγο βαμβάκι. Ξεπλύνετε με ζεστό ή καυτό νερό το πρωί. Αφήστε να περάσει μισή ώρα και αφαιρέστε το νεκρό δέρμα με μια ελαφρόπετρα.

Πλύνετε και τρίψτε 40 γραμμάρια φύλλων σπανακιού, βάλτε τα σε μια γάζα ή σε έναν επίδεσμο και εφαρμόστε τα πάνω στον κάλο σαν κατάπλασμα. Αφήστε τα να δράσουν για είκοσι λεπτά και αφαιρέστε τα. Επαναλάβετε για λίγες μέρες στη σειρά (περίπου για μία εβδομάδα), μέχρι να αρχίσετε να αισθάνεστε ότι ο κάλος μαλακώνει.

Τρίψτε μια χούφτα φύλλα από σεμπερβίβο για να φτιάξετε αλοιφή και προσθέστε μία κουταλιά της σούπας μηλόξυδο. Απλώστε το μείγμα πάνω στον κάλο ή στις ξηρές περιοχές του δέρματός σας. Αφήστε το μείγμα να ξεραθεί και έπειτα χρησιμοποιήστε ελαφρόπετρα.

Βυθίστε τα πόδια σας σε ζεστό νερό για δέκα λεπτά (μέχρι το νερό να κρυώσει). Φτιάξτε ένα μείγμα από μία κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα και νερό και απλώστε το στα πόδια ενώ αυτά είναι ακόμα υγρά, ασκώντας μικρή μόνο πίεση για να αφαιρέσετε τον κάλο. Ολοκληρώστε τη φροντίδα με μια ελαφρόπετρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις