Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Έκλεψαν το όπλο του αστυνομικού φρουρού του Κωστή Χατζηδάκη
ΕΛΛΑΔΑ

Έκλεψαν το όπλο του αστυνομικού φρουρού του Κωστή Χατζηδάκη

Του Πέτρου Καρσιώτη Ανησυχία προκαλεί στην ΕΛ.ΑΣ, η κλοπή του υπηρεσιακού όπλου από την κατοχή του αστυνομικού φρουρού του αντιπροέδρου της Ν.Δ Κωστή Χατζηδάκη, έξω από το γραφείο του. H κλοπή έγινε απογευματινές ώρες. Είχε αφήσει στο αυτοκίνητο το όπλο και τον γεμιστήρα μέσα σε τσαντάκι Σύμφωνα με τις πληροφορίες που γίνονται γνωστές, η κλοπή […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ανησυχία προκαλεί στην ΕΛ.ΑΣ, η κλοπή του υπηρεσιακού όπλου από την κατοχή του αστυνομικού φρουρού του αντιπροέδρου της Ν.Δ Κωστή Χατζηδάκη, έξω από το γραφείο του.

H κλοπή έγινε απογευματινές ώρες.

Είχε αφήσει στο αυτοκίνητο το όπλο και τον γεμιστήρα μέσα σε τσαντάκι

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που γίνονται γνωστές, η κλοπή έγινε αντιληπτή απογευματινές ώρες, όταν ο υπαστυνόμος-φρουρός, όπως ανέφερε ο ίδιος στην υπηρεσία του,  άφησε μέσα στο αυτοκίνητο, επί της οδού Ναυάρχου Νικοδήμου, το τσαντάκι του με το πιστόλι και μία  γεμιστήρα με δέκα τρία φυσίγγια.

Όταν επέστρεψε το τσαντάκι είχε αφαιρεθεί

Όταν επέστρεψε, όπως συμπλήρωσε, λίγη ώρα αργότερα, το τσαντάκι με το περιεχόμενο είχε εξαφανιστεί.
Ο Υπαστυνόμος δήλωσε ότι άφησε  το τσαντάκι, επειδή έπρεπε να μεταφέρει κάποια δέματα από το Ταχυδρομείο.

Συνελήφθη με εντολή εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος

Μετά από όλα αυτά τυπικά συνελήφθη για την απώλεια του υπηρεσιακού όπλου και αργότερα  ο αστυνομικός αφέθηκε ελεύθερος με εντολή εισαγγελέα, ο οποίος ενημερώθηκε λεπτομερώς για το περιστατικό της απώλειας από την Αστυνομία.

Τι λένε οι συνάδελφοί του για το περιστατικό

Συνάδελφοί του, όμως, με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό, τονίζουν ότι κανένα άλλο καθήκον δεν πρέπει να έχουν οι αστυνομικοί-φρουροί δημοσίων προσώπων πλην των καθηκόντων που απορρέουν από την υποχρέωση και το σχεδιασμό φύλαξης.

Κι αυτό για να μην αποσπάται η προσοχή τους και συμβαίνουν γεγονότα όπως αυτό.

Έρευνες από την αστυνομία για τον εντοπισμό του δράστη της κλοπής

Ήδη, η Αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνες μέσω και καμερών για λήψη βιντεοληπτικού υλικού που μπορεί να φωτίσει τις συνθήκες απώλειας του υπηρεσιακού όπλου του υπαστυνόμου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις