Αθήνα

°C

Κυριακή

24

Οκτωβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / Αντιτρομοκρατικές ασκήσεις στην Πιονγκτσάνγκ!
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Αντιτρομοκρατικές ασκήσεις στην Πιονγκτσάνγκ!

  – του Αντώνη Γεωργακόπουλου Πλησιάζουν οι ημέρες για την έναρξη των χειμερινών Ολυμπιακών αγώνων της Πιονγκτσάνγκ και οι αρχές της Νότιας Κορέας κορυφώνουν τις προετοιμασίες. Η έναρξη της διοργάνωσης θα γίνει στις 9 Φεβρουαρίου και βασικό μέλημα της οργανωτικής επιτροπής είναι, πρωτίστως, η ασφαλής τέλεση των αγώνων. Γι’ αυτό το λόγο έγινε χθες ευρεία […]

 

– του Αντώνη Γεωργακόπουλου

Πλησιάζουν οι ημέρες για την έναρξη των χειμερινών Ολυμπιακών αγώνων της Πιονγκτσάνγκ και οι αρχές της Νότιας Κορέας κορυφώνουν τις προετοιμασίες.

Η έναρξη της διοργάνωσης θα γίνει στις 9 Φεβρουαρίου και βασικό μέλημα της οργανωτικής επιτροπής είναι, πρωτίστως, η ασφαλής τέλεση των αγώνων.

Γι’ αυτό το λόγο έγινε χθες ευρεία αντιτρομοκρατική άσκηση, με τη συμμετοχή της αστυνομίας, πυροσβεστικής και όλων των μονάδων ασφαλείας.

Περίπου 450 άτομα έλαβαν μέρος στην άσκηση στο Ολυμπιακό στάδιο της Πιονγκτσάνγκ και στην οποία πρωταγωνίστησαν οι άνδρες της ειδικής αντιτρομοκρατικής μονάδας της αστυνομίας, η οποία ασκήθηκε στο σενάριο εισβολής στο στάδιο τρομοκρατών και απελευθέρωσης ομήρων από λεωφορείο, ενώ εξετάστηκε και το ενδεχόμενο επίθεσης από παγιδευμένο, με εκρηκτικά, όχημα.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορούσαν μάσκες, για να είναι έτοιμοι σε περίπτωση ρίψης χημικών και σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό της χώρας, Λι Νακ Γιον, όλα πρέπει να έτοιμα την ημέρα της έναρξης των αγώνων, και τόνισε απευθυνόμενος στις αρχές ασφαλείας:

«Σας παρακαλώ να έχετε στο μυαλό σας πως ατυχήματα συνήθως συμβαίνουν όταν κανείς δεν τα περιμένει. Πρέπει να είμαστε σε απόλυτη ετοιμότητα έως την τελευταία στιγμή των αγώνων και να αποτρέψουμε τα όποια κακόβουλα σχέδια.» Να σημειωθεί πως πάνω από 5.000 άτομα θα είναι επιφορτισμένα για την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις