Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

01

Μαρτίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Μορφή χιονοστιβάδας λαμβάνουν οι πλειστηριασμοί- Εκατοντάδες μέχρι το τέλος του έτους
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μορφή χιονοστιβάδας λαμβάνουν οι πλειστηριασμοί- Εκατοντάδες μέχρι το τέλος του έτους

Στην ιστοσελίδα του Ταμείου Νομικών έχουν αναγγελθεί 275 πλειστηριασμοί ακινήτων, κάθε μορφής, σε ειρηνοδικεία ή ηλεκτρονικοί, έως την ερχόμενη Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου. Στη συντριπτική τους πλειονότητα οι πλειστηριασμοί οι οποίοι προγραμματίζονται τις επόμενες ημέρες έχουν ως επισπεύδουσες τις τράπεζες, ενώ δεν λείπουν και οι πλειστηριασμοί με επισπεύδοντες ιδιώτες. Έως το τέλος του μήνα, έχουν προγραμματιστεί 495 […]

Στην ιστοσελίδα του Ταμείου Νομικών έχουν αναγγελθεί 275 πλειστηριασμοί ακινήτων, κάθε μορφής, σε ειρηνοδικεία ή ηλεκτρονικοί, έως την ερχόμενη Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου.

Στη συντριπτική τους πλειονότητα οι πλειστηριασμοί οι οποίοι προγραμματίζονται τις επόμενες ημέρες έχουν ως επισπεύδουσες τις τράπεζες, ενώ δεν λείπουν και οι πλειστηριασμοί με επισπεύδοντες ιδιώτες.

Έως το τέλος του μήνα, έχουν προγραμματιστεί 495 πλειστηριασμοί.

Στην ηλεκτρονική λίστα καταγράφονται ήδη 1.350 πλειστηριασμοί ακινήτων έως το τέλος Ιανουαρίου.

Εντός των ημερών οι δανειστές περιμένουν στη Βουλή τις διατάξεις νόμου με βάση τις οποίες η παρεμπόδιση της διενέργειας πλειστηριασμών θα διώκεται αυτεπάγγελτα, ενώ αρμόδιες πηγές σημειώνουν την ανάγκη αστυνομικής παρουσίας ικανής να αποτρέπει έκτροπα.

Παράλληλα, τραπεζικές πηγές διευκρινίζουν ότι το άτυπο όριο των 300.000 ευρώ για στεγαστικά δάνεια φυσικών προσώπων, κάτω από το οποίο δεν πραγματοποιούνται προς το παρόν πλειστηριασμοί ακινήτων, ισχύει έως το τέλος Δεκεμβρίου και στη συνέχεια θα αρχίσει να φθίνει μέχρι να μηδενιστεί.

Αργά ή γρήγορα η άτυπη αυτή προστασία θα εκλείψει αφήνοντας στο έλεος των πλειστηριασμών ακόμα και μικροοφειλέτες στεγαστικών δανείων αλλά και τους εγγυητές τους.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις