Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Τρόμαζαν τα θύματα με συγγενείς που δήθεν κινδυνεύουν και… “πλούτιζαν”
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρόμαζαν τα θύματα με συγγενείς που δήθεν κινδυνεύουν και… “πλούτιζαν”

Του Πέτρου Καρσιώτη Πλησίαζαν ηλικιωμένους, τους τρομοκρατούσαν με την απειλή της φυλάκισης συγγενικών τους προσώπων που δήθεν είχαν… χρέη σε Δημόσιες Υπηρεσίες, άρπαζαν τις ανύπαρκτες… οφειλές και εξαφανίζονταν. Στις 19.000 ευρώ η λεία από τις απάτες Μετά από αρκετές τέτοιες απάτες που απέφεραν στους δράστες λεία 19.000 ευρώ συνελήφθη 61χρονος σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Πλησίαζαν ηλικιωμένους, τους τρομοκρατούσαν με την απειλή της φυλάκισης συγγενικών τους προσώπων που δήθεν είχαν… χρέη σε Δημόσιες Υπηρεσίες, άρπαζαν τις ανύπαρκτες… οφειλές και εξαφανίζονταν.

Στις 19.000 ευρώ η λεία από τις απάτες

Μετά από αρκετές τέτοιες απάτες που απέφεραν στους δράστες λεία 19.000 ευρώ συνελήφθη 61χρονος σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη όπως και κατά των αγνώστων συνεργών του.

Εξιχνιάστηκαν πέντε περιπτώσεις απάτης

Όπως ανακοινώθηκε, εξιχνιάστηκαν, μετά από έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Άργους – Μυκηνών, πέντε περιπτώσεις απάτης σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων, στην Αργολίδα.

Οι δράστες, προσέγγιζαν ηλικιωμένα άτομα στις οικίες τους και με το πρόσχημα κυρίως της διεκπεραίωσης χρηματικών οφειλών συγγενικών τους προσώπων, είτε σε δημόσιες υπηρεσίες είτε σε τρίτους, τους αποσπούσαν χρηματικά ποσά.

Προσέγγισε ηλικιωμένη και της απέσπασε χρήματα

Σε τοπική κοινότητα του Δήμου Άργους – Μυκηνών, ο 61χρονος, προσέγγισε ηλικιωμένη ημεδαπή στην οικία της και με το πρόσχημα της οικονομικής οφειλής συγγενικού της προσώπου της απέσπασε χρήματα.

Βρέθηκε το ποσό και επεστράφη στο θύμα

Μετά από άμεση κινητοποίηση, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Άργους – Μυκηνών εντόπισαν λίγο αργότερα τον 61χρονο και τον συνέλαβαν, ενώ στη κατοχή του βρέθηκε το χρηματικό ποσό που είχε αποσπάσει και αποδόθηκε στην ηλικιωμένη.

Άλλες τέσσερις απάτες από τις 27 Σεπτεμβρίου μέχρι τις Αρχές Αυγούστου

Στο πλαίσιο της αστυνομικής διερεύνησης,  εξακριβώθηκε ότι ο 61χρονος με άγνωστους συνεργούς του, κατά το χρονικό διάστημα από την 27.9.2016 έως και την 3.8.2017, στο Άργος και σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Άργους – Μυκηνών, διέπραξαν ακόμη 4 περιπτώσεις απάτης, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος, που ξεπερνά τις 19.000 ευρώ.

Κατασχέθηκαν ΙΧΕ και μετρητά

Κατασχέθηκαν, ένα όχημα και ένα κινητό τηλέφωνο, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων, καθώς και το χρηματικό ποσό των 995 ευρώ, ως προερχόμενο από την τέλεση αξιόποινων πράξεων.

Ψάχνουν κι άλλες απάτες

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Άργους – Μυκηνών, για την ταυτοποίηση των συνεργών του 61χρονου, καθώς και για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους, σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις