Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

08

Δεκεμβρίου 2023

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Ο “παγωμένος” Παυλόπουλος απέφυγε να δώσει το χέρι στον Ερντογάν (vid)
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο “παγωμένος” Παυλόπουλος απέφυγε να δώσει το χέρι στον Ερντογάν (vid)

Επεισοδιακή υπήρξε η συνάντηση του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν με τον Προκόπη Παυλόπουλο, η οποία μετετράπη σε ιστορική λογομαχία για τα εθνικά θέματα. Ο τούρκος πρόεδρος έθεσε ευθέως θέμα αναθεώρησης της συνθήκης της Λωζάνης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να απαντά οτι οι συνθήκες δεν τροποποιούνται και ότι οι καλές σχέσεις των δυο χωρών, απαιτούν […]

Επεισοδιακή υπήρξε η συνάντηση του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν με τον Προκόπη Παυλόπουλο, η οποία μετετράπη σε ιστορική λογομαχία για τα εθνικά θέματα.

Ο τούρκος πρόεδρος έθεσε ευθέως θέμα αναθεώρησης της συνθήκης της Λωζάνης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να απαντά οτι οι συνθήκες δεν τροποποιούνται και ότι οι καλές σχέσεις των δυο χωρών, απαιτούν τον σεβασμό στο διεθνές δίκαιο.

Απτόητος ο Ερντογάν συνέχισε κάνοντας μάλιστα και παραλληλισμό με την τροποποίηση του Συντάγματος της Τουρκίας.

Καταλήγοντας, ευχαρίστησε στα τουρκικά τον Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος στην διάρκεια των δηλώσεων Ερντογάν φαινόταν «παγωμένος».

Και σε αντίθεση με το διπλωματικό πρωτόκολλο, ο κ. Παυλόπουλος επιλέγει στο τέλος της συνάντησης, αντί να δώσει το χέρι του στον Ταγίπ Ερντογάν για την καθιερωμένη χειραψία να στραφεί προς τους δημοσιογράφους και τα τηλεοπτικά συνεργεία και να τους δείξει με μια κίνηση, οτι οι δηλώσεις τελείωσαν.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις