Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Άρχισαν τα όργανα στο κέντρο- Πέτρες, οδοφράγματα και χημικά
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άρχισαν τα όργανα στο κέντρο- Πέτρες, οδοφράγματα και χημικά

Ένταση επικρατεί από τις 12 το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας, ενώ ήταν προγραμματισμένο το μαθητικό συλλαλητήριο για την επέτειο εννέα ετών από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Πριν ξεκινήσει η πορεία, νεαροί γύρω από τα Προπύλαια πέταξαν πέτρες και έστησαν οδοφράγματα. Ωστόσο αρκετοί διαδηλωτές έχουν συγκεντρωθεί στην Πανεπιστημίου και πανό και δηλώνουν έτοιμοι να […]

Ένταση επικρατεί από τις 12 το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας, ενώ ήταν προγραμματισμένο το μαθητικό συλλαλητήριο για την επέτειο εννέα ετών από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Πριν ξεκινήσει η πορεία, νεαροί γύρω από τα Προπύλαια πέταξαν πέτρες και έστησαν οδοφράγματα. Ωστόσο αρκετοί διαδηλωτές έχουν συγκεντρωθεί στην Πανεπιστημίου και πανό και δηλώνουν έτοιμοι να ξεκινήσουν πορεία μνήμης για την επέτειο από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν στις 12 όταν κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε κλούβα της αστυνομίας στη Ρήγα Φεραίου. Γρήγορα επεκτάθηκαν και σε άλλα σημεία, χωρίς ωστόσο να πάρουν μεγάλες διαστάσεις. Οι κουκουλοφόροι πετούν πέτρες και φωτοβολίδες, επιτέθηκαν σε τράπεζα ενώ ξήλωσαν και πεζοδρόμια, ενώ τα ΜΑΤ απαντούν με χρήση χημικών και κρότου λάμψης.

Αυτή την ώρα υπάρχουν οδοφράγματα με λαμαρίνες στην Πανεπιστημίου, ενώ η αστυνομική παρουσία στην περιοχή είναι ελάχιστη. Όλοι οι δρόμοι του κέντρου είναι κλειστοί για τα αυτοκίνητα, ενώ η πορεία μαθητών και φοιτητών προς το παρόν δεν έχει ξεκινήσει.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις