Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Ένα ανησυχητικό σύνδρομο προκαλεί ασθένεια στους άντρες μετά το σεξ
ΥΓΕΙΑ

Ένα ανησυχητικό σύνδρομο προκαλεί ασθένεια στους άντρες μετά το σεξ

Ένα νέο σύνδρομο φαίνεται ότι πλήττει ορισμένους άνδρες στον κόσμο, το οποίο έχει προκαλέσει την ανησυχία πολλών επιστημόνων, οι οποίοι δεν μπορούν να εξηγήσουν ούτε τους λόγους εμφάνισής του ούτε να βρουν τρόπο συνολικής αντιμετώπισής του. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του πρακτορείου Reuters, το πρόβλημα ονομάζεται Σύνδρομο Μεταοργασμικής Ασθένειας και χαρακτηρίζεται από συμπτώματα παρόμοια με αυτά […]

Ένα νέο σύνδρομο φαίνεται ότι πλήττει ορισμένους άνδρες στον κόσμο, το οποίο έχει προκαλέσει την ανησυχία πολλών επιστημόνων, οι οποίοι δεν μπορούν να εξηγήσουν ούτε τους λόγους εμφάνισής του ούτε να βρουν τρόπο συνολικής αντιμετώπισής του.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του πρακτορείου Reuters, το πρόβλημα ονομάζεται Σύνδρομο Μεταοργασμικής Ασθένειας και χαρακτηρίζεται από συμπτώματα παρόμοια με αυτά αλλεργικής αντίδρασης, αν και σε ορισμένες περιπτώσεις οι άνδρες εμφανίζουν κατάσταση σύγχυσης, αδυναμίας εκφοράς λόγου, ανάγνωσης και γραφής, μυϊκούς πόνους, κόπωση, φαγούρα στα μάτια και συμπτώματα όπως αυτά της γρίπης.

Όπως γράφει το περιοδικό «Sex Medicine Reviews», υπάρχουν δύο κατηγορίες εκδήλωσης του συνδρόμου: η κύρια, οπότε και τα συμπτώματα εμφανίζονται από τον πρώτο κιόλας οργασμό και η δευτερογενής, όταν τα συμπτώματα εμφανίζονται αργότερα στη ζωή ενός άνδρα.

Σύμφωνα με μελέτη της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Τουλέιν, στη Νέα Ορλεάνη, ενδέχεται να υπάρχει μια -απροσδιόριστη για την ώρα- σχέση του Συνδρόμου με την πρόωρη εκσπερμάτωση, ωστόσο οι ερευνητές ομολογούν ότι στην πραγματικότητα δεν ξέρουν τι προκαλεί το Σύνδρομο και ότι χρειάζεται επιπλέον μελέτη για να διαπιστωθούν οι λόγοι που το προκαλούν και η αντιμετώπιση των συμπτωμάτων του.

Μάλιστα, για την ώρα, για τις ελάχιστες καταγεγραμμένες περιπτώσεις, έχει χρησιμοποιηθεί μια θεραπεία που προσιδιάζει με τις θεραπείες για αλλεργίες, ωστόσο, είναι μακροχρόνια και μπορεί να διαρκέσει ως και πέντε χρόνια,

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις