Αθήνα

°C

Σάββατο

23

Οκτωβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ποτάμι και ΔΗΣΥ εξηγούν γιατί έδωσαν σε δημοσιογράφους τα απόρρητα έγγραφα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποτάμι και ΔΗΣΥ εξηγούν γιατί έδωσαν σε δημοσιογράφους τα απόρρητα έγγραφα

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι έδωσαν στη δημοσιότητα τα απόρρητα έγγραφα που ήταν στο επίκεντρο της σημερινής συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής για την πώληση πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία. Η δημοσιοποίηση έγινε με κοινή δήλωση όλων των βουλευτών των δύο κομμάτων και φέρει τις υπογραφές της προέδρου του ΠΑΟΚ, Φώφης Γεννηματά και του επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρου […]

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι έδωσαν στη δημοσιότητα τα απόρρητα έγγραφα που ήταν στο επίκεντρο της σημερινής συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής για την πώληση πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία.

Η δημοσιοποίηση έγινε με κοινή δήλωση όλων των βουλευτών των δύο κομμάτων και φέρει τις υπογραφές της προέδρου του ΠΑΟΚ, Φώφης Γεννηματά και του επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρου Θεοδωράκη.

Ο λόγος για τα τρία απόρρητα έγγραφα που αφορούν τα πρακτικά του ΚΥΣΕΑ αλλά και έγγραφο του υπουργείου Εξωτερικών.

Τα κόμματα καταγγέλλουν την κυβέρνηση και τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση «για απόπειρα να αποκρύψουν από τους βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου τα τρία έγγραφα που κατατέθηκαν στον προεδρεύοντα της Βουλής, στη συνεδρίαση της 14ης Νοεμβρίου 2017 προκειμένου να αναγνωστούν από τα μέλη του σώματος, προστατεύοντας το απόρρητό τους».

Οι βουλευτές των δυο κομμάτων κάνουν λόγο για απόδειξη άγνοιας της διάκρισης των εξουσιών από τους υπουργούς και τον πρόεδρο της Βουλής, τη στιγμή που ένα εξ αυτών, το είχε καταθέσει στη Βουλή όπως ισχυρίζονται, ο ίδιος ο υπουργός Άμυνας.

Μιλούν επίσης για σοβαρό θεσμικό και πολιτικό ζήτημα: «Κάθε απόπειρα να μην ενημερωθούν τα μέλη της Βουλής για μια σκανδαλώδη κι επικίνδυνη υπόθεση, στοχεύει στη συγκάλυψη ευθυνών που είναι ανοικτό ζήτημα το πόσο ψηλά φτάνουν» αναφέρουν στη δήλωσή τους οι βουλευτές της ΔΗΣΥ και του Ποταμιού.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις